Önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yeni partiye geçen isimleri "vefasızlık" ile suçladı. Sertel, 100 yıllık çınarı terk edip maceraya atılmayacağını ve CHP'de kalacağını açıkladı.
"Baraj Altında Kaldığımızda Bile Bırakmadık"
CHP’nin tarihsel süreçlerine atıfta bulunan Atila Sertel, partiye olan sadakatini 1999 seçimleri örneğiyle anlattı:
Tarihi Sadakat: "Genel başkanlar gelir geçer ama önemli olan partinin varlığıdır. 1999 yılında CHP baraj altında kaldı. İnsanlar gözyaşı dökerken bazıları 'CHP bitti artık DSP zamanı, bu partiyi bırakın' dediler. Yine bırakmadık. Baraj altında kalmasına rağmen terk etmedik."
Atatürk Vurgusu: "Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiden asla ayrılmam. Bu parti ne kolay kuruldu ne de kolay terk edilir. Ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür."
"Bu Kadar Vefasızlık Olmaz, Kim Hangi Makama Geldiyse CHP Sayesinde Geldi"
İşçi çocuğu olarak geldiği makamları CHP'ye ve örgütün ön seçimine borçlu olduğunu belirten Sertel, yeni partiye geçenlere şu sözlerle yüklendi:
"Bu parti bana 2 dönem vekillik verdi. Ben bir işçi çocuğu olarak nasıl vekil olacaktım? O insanlar beni ön seçim sayesinde vekil yaptı. Bu kadar vefasızlık olmaz. Kim hangi makama geldiyse CHP sayesinde geldi. CHP olmadan olmaz. Yüz yıllık çınarı terk edip ne olduğu bilinmeyen bir maceraya gitmem."
Atila Sertel'den Yeni Parti Açıklaması: "Bu Kadar Vefasızlık Olmaz!"
Önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Özgür Özel ve yeni partiye geçen isimlere sert tepki gösterdi: "100 yıllık çınarı bırakıp maceraya gitmem."