Başkan Ömer Eşki Güne Küçükpark’ta Başladı: Bornova’da Sabah Temizliği Seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, güne Küçükpark'taki temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek başladı. Esnafla buluşan Eşki, "En güzel temizlik kirletmemektir" diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, güne kentin en hareketli noktalarından biri olan Küçükpark’ta başladı. Sabahın erken saatlerinde işe giden vatandaşlar ve dükkanlarını açan esnafla bir araya gelen Eşki, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen sahra çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşların taleplerini dinledi.
"Tertemiz Bir Bornova İçin 7/24 Sahadayız"
Küçükpark Meydanı’nda yürütülen temizlik faaliyetleri ve çöp konteynerlerinin yıkanma süreçlerini denetleyen Başkan Eşki, kent genelinde temizlik standartlarını artırmak için aralıksız çalıştıklarını belirtti. Eşki, saha denetimleri sırasında şu ifadeleri kullandı:
"Tertemiz bir Bornova için sabahın erken saatlerinde mesaiye başlıyor, 7/24 aralıksız çalışıyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte kentimiz için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bornovalı komşularımızdan da bu temizliği koruma konusunda duyarlılık bekliyoruz."
Saha Denetimleriyle Sorunlara Yerinde Çözüm
Sorunları ve talepleri doğrudan sahada tespit etmek amacıyla her gün farklı bir mahallede mesaiye başladıklarını hatırlatan Eşki; Küçükpark’ın üniversite, hastane, aktarma merkezi ve metro hattına yakınlığı nedeniyle her gün binlerce kişiyi ağırladığına dikkat çekti.
Kentin yaşanabilirliğini artırmak adına Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Eşki, "Güçlü Bornova hedefimiz doğrultusunda sahada olmaya ve vatandaşlarımızla doğrudan temas kurmaya devam edeceğiz" dedi.
Bornovalılara Çağrı: "En Güzel Temizlik Kirletmemektir"
Temizlik personeline özverili çalışmalarından ötürü teşekkür eden Ömer Eşki, çevre temizliğinde toplumsal bilincin önemine değinerek Bornova halkına ve bölge esnafına çağrıda bulundu:
Toplumsal Sorumluluk:"En güzel temizlik, kirletmemektir. Hepimiz yaşadığımız çevreye karşı sorumluyuz."
Esnafa Çöp Çağrısı: Esnafın akşam dükkanlarını kapatırken kapı önlerinde biriken çöpleri konteynerlere atarak saha ekiplerine destek olabileceğini belirten Eşki, daha temiz bir Bornova için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.