Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal CHP’den İstifa Etti

İzmir'de belediye başkanlarının parti değişiklikleri sürerken Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal CHP’den istifa etti. CHP'nin İzmir'deki ilçe belediye başkanı sayısı 4'e düştü.

İzmir yerel siyasetinde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Kent genelinde CHP’den seçilen belediye başkanlarının parti değişiklikleri ve ayrılık süreçleri sürerken, son hamle Bayraklı’dan geldi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa etti.

Gerçek İzmir’de yer alan habere göre; Önal'ın partisiyle yollarını ayırdığı öğrenilirken, bu kararın ardından CHP’nin ketteki yerel yönetim gücünde önemli bir eksilme meydana geldi.

CHP’nin İzmir’deki Belediye Başkanı Sayısı 4’e Düştü

Son dönemde yaşanan istifalar, parti geçişleri ve adli süreçlerin ardından CHP’nin İzmir metropolündeki belediye başkanlığı sayısı belirgin şekilde azaldı.

Foça ve Çiğli belediye başkanlarının AK Parti'ye geçiş yapması, Menderes Belediye Başkanı'nın tutuklanması ve son olarak İrfan Önal'ın Bayraklı'dan istifası ile birlikte CHP’de kalan başkan sayısı; Karşıyaka, Balçova, Narlıdere ve Buca belediye başkanvekili olmak üzere toplam 4’e geriledi.

 

Gündem Haberleri