CHP İstanbul İl Yönetimine görevlendirilen Gürsel Tekin; Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Kadıköy, Pendik, Silivri ve Esenyurt ilçe başkanları ile yönetimlerini yeni parti faaliyetlerinde yer aldıkları gerekçesiyle görevden aldı.
Görevden Alınan 7 İlçe
Gürsel Tekin’in açıklamasıyla hem ilçe başkanlıkları hem de ilçe yönetim kurulları görevden feshedilen ilçeler şunlar oldu:
Başakşehir
Beylikdüzü
Büyükçekmece
Kadıköy
Pendik
Silivri
Esenyurt
"CHP Kimsenin Kişisel Siyasi Hesabının Aracı Değildir"
Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımlayan Gürsel Tekin, kararın gerekçesini örgüt disiplini ve siyasi ahlak ilkelerine bağlayarak şu ifadeleri kullandı:
Disiplin ve Siyasi Ahlak Vurgusu: "Cumhuriyet Halk Partisi; tüzüğü, programı, örgüt disiplini ve siyasi ahlakı üzerine inşa edilmiş köklü bir Cumhuriyet kurumudur. Hiçbir görev ve hiçbir makam bu kuralların üzerinde değildir."
"Başka Siyasi Oluşum" Eleştirisi: "Özellikle İstanbul örgütümüzde ilçe başkanı sıfatını taşıyan kişilerin, görevlerini sürdürürken başka bir siyasi oluşumun hazırlıkları içerisinde yer almaları, buna aracılık etmeleri veya parti kimliğiyle bağdaşmayacak faaliyetlerin parçası olmaları asla kabul edilemez."
Tedbirli Disiplin Sevki: "Bu ilkelere aykırı davrananların görevlerini sürdürmesi düşünülemez. Bu nedenle adı geçen ilçe başkanları ve yönetimleri görevlerinden alınmış; ilçe başkanları da tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edilmiştir. Partimizin kurumsal kimliği ve disiplini her türlü kişisel tasarrufun üzerindedir."
CHP İstanbul'da Gürsel Tekin 7 İlçe Başkanını Görevden Aldı
CHP İstanbul İl Yönetimine atanan Gürsel Tekin; Esenyurt, Kadıköy ve Beylikdüzü dahil 7 ilçe başkanını ve yönetimini görevden alarak disipline sevk etti.