CHP İzmir'de Gümrükçü'yle devam sinyali...

CHP Sözcüsü Müslim Sarı'nın duyurduğu kongre takvimi öncesinde İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'nün durumu netleşti. Menderes tartışmalarına rağmen Genel Merkez Gümrükçü'nün performansından memnun.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Müslim Sarı'nın mahkeme tedbirlerine rağmen il ve ilçe örgütlerinde kongre takviminin başlatılacağını duyurmasının ardından gözler teşkilatlardaki değişim sürecine çevrildi. Yeni Parti'ye geçişlerin yaşandığı örgütlerde hasar tespiti için üye sistemi şifrelerinin dağıtılması beklenirken, Menderes seçimi sonrası tartışılan İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü hakkında Genel Merkez kararını verdi.

Kongre Takvimi Başlıyor: Şifreler Dağıtılacak

CHP Genel Merkezi, il ve ilçe başkanlarının sistem üzerinden istifaları ve son üye tablosunu görebilmeleri için erişim şifrelerini bu hafta dağıtmaya hazırlanıyor. Yürütülecek sürece dair öne çıkan noktalar şu şekildedir:

Örgütlerde Hasar Tespiti: Yeni Parti'ye katılan veya CHP'de kalan üye profili netleştirilerek örgütlerin güncel durumu belirlenecek.

Kongre Süreci: Tedbir kararı nedeniyle kurultay yapılamasa da ilçe ve mahalle ölçeğinde kongreler tamamlanarak yeni kadrolar göreve getirilecek.

Gümrükçü ile Devam Sinyali

Menderes Belediye Başkanvekilliği seçiminde AK Parti adayının kazanması sonrası parti içi eleştirilerin hedefi olan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'nün koltuğunun sallandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mahir Polat ve Genel Sekreter Rıfat Nalbantoğlu'nun desteğiyle göreve gelen Gümrükçü’nün performansının, CHP Genel Merkezi tarafından olumlu değerlendirildiği ve görevine devam edeceği kaydedildi.

Gündem Haberleri