CHP'li Erol'dan Netanyahu'ya Sert Tepki: "Türkiye'ye Mesaj Verilemez"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına sert tepki göstererek, egemen bir ülkeye tehdit diliyle mesaj verilemeyeceğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsrail'in Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği askeri saldırının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'yi hedef alan beyanlarına tepki gösterdi. Sosial medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Erol, Türkiye'nin hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini ve milli iradeyle haklarını savunacağını vurguladı.

"Egemen Bir Ülkeye Kimse 'Mesaj' Veremez"

İsrail yönetiminin söylemlerini diplomasi sınırlarını aşan bir provokasyon olarak nitelendiren Gürsel Erol, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Egemen bir ülkeye kimse 'mesaj' veremez. İsrail'in Suriye'de gerçekleştirdiği saldırının ardından Netanyahu'nun Türkiye'yi hedef alan sözleri, diplomasi sınırlarını aşan açık bir provokasyondur. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği, egemenliği ve iradesi üzerinden kimsenin hesap yapmasına izin verilemez."

"Verilecek En Güçlü Cevap Birlik ve Milli İradedir"

Açıklamasının devamında Türkiye'nin bağımsız dış politika duruşuna ve kararlılığına dikkat çeken CHP'li Erol, tehdit dilinin kabul edilemez olduğunu belirtti:

Bağımsızlık Vurgusu: "Türkiye'ye tehdit diliyle konuşanlar şunu iyi bilsin: Bu millet, kimseden akıl da talimat da almaz."

Kararlılık Mesajı: "Bölgeyi ateşe atacak saldırgan politikaların karşısında Türkiye'nin tavrı açık olmalıdır: Tehditlere boyun eğmeden, provokasyonlara teslim olmadan, ülkemizin hak ve çıkarlarını sonuna kadar savunacağız."

Milli Birlik: "Türkiye'ye 'mesaj' vermeye kalkışanlara verilecek en güçlü cevap; birlik, kararlılık ve milli iradedir."

Gündem Haberleri