CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak? Gürsel Tekin'den Flaş Açıklama

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partinin cumhurbaşkanı adayının büyük kurultayda açıklanacağını belirterek adayın niteliklerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle il başkanlığı binasında düzenlenen programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, kamuoyunun merakla beklediği "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusuna yanıt vererek büyük kurultayı işaret etti.

"Çok Kudretli Bir Adayımız Olacak"

Cumhurbaşkanı adayının profilini çizen ve açıklanacağı adresi belirten Gürsel Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin öyle bir cumhurbaşkanı adayı olacak ki... Türkiye'deki bütün sorunların üstesinden gelebilecek çok kudretli ve aynı zamanda toplumsal muhalefeti bir arada tutabilecek, bugünkü yeni Türkiye; yani Orta Doğu'su ile, Asya'sıyla, Afrika'sıyla bütün bunlara vakıf olan çok kudretli bir cumhurbaşkanı adayı. Büyük olasılıkla sayın Genel Başkan'ın aklında büyük kurultayda adayımızı açıklayacağız."

CHP Büyük Kurultayı Ne Zaman Yapılacak?

Parti kaynakları ve CHP kurmayları, büyük kurultay takvimiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Mahkeme Süreci Bekleniyor: 38. Olağan Kurultay’la ilgili hukuki sürecin tamamlanması gerektiği belirtiliyor.

Kongre Takvimi İşliyor: Süreç boyunca zaman kaybetmemek adına ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor. Mahkeme kararının kesinleşmesinin ardından kurultay tarihi resmen ilan edilecek.

"Parlamenter Sistemde Biz De Varız Diyen Herkesi Bekliyoruz"

Gürsel Tekin, geçtiğimiz haftalarda tüm siyasi partilere yaptığı ittifak çağrısını da hatırlatarak konuşmasını şöyle tamamladı:

Demokrasi ve Yasama Vurgusu: Yasama organının yürütmenin vesayetinden kurtarılması gerektiğini belirten Tekin, parlamenter sistemin şart olduğunu savundu.

Çatı İttifakı Çağrısı: Güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan tüm siyasi partileri Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında buluşmaya davet etti.

Gündem Haberleri