© 2026 Ege Medyası - İzmir Son Dakika Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Foça’nın Öncü Projelerine BELFOR’da Tam Not!

Foça Belediyesi, TBB’nin düzenlediği BELFOR Forumu’nda Foça Akademi ve TelePati projeleriyle dikkat çekti. Başkan Saniye Bora Fıçı, katılımcı yönetim vurgusu yaptı.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından 16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenen Belediyecilik Forumu (BELFOR), Türkiye genelinden 225 iyi uygulama projesine ev sahipliği yaptı. Foça Belediyesi, kentin geleceğine yön veren vizyoner projeleriyle forumun en çok ilgi gören katılımcılarından biri oldu.

TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başlayan forum, belediyeler arası iş birliğini güçlendirmeyi ve yerelden doğan çözüm kapasitesini ulusal düzeye taşımayı hedefliyor. 700’ün üzerinde başvuru arasından seçilen projelerin tanıtıldığı etkinlikte Foça Belediyesi, hem sosyal hem de teknolojik yenilikleriyle ön plana çıktı.

Başkan Saniye Bora Fıçı’dan "Foça Akademi" Sunumu

Şengül Altan Arslan moderatörlüğünde düzenlenen “Başkanlar Oturumu”nda söz alan Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, katılımcı yönetim anlayışının en somut örneği olan Foça Akademi projesini anlattı. TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dayanışma mesajlarını ileterek konuşmasına başlayan Fıçı, projenin ortak akıl ve bilimsel yaklaşım üzerine inşa edildiğini vurguladı.

Kültür, sanat, teknoloji, çevre ve turizm gibi stratejik alanlarda oluşturulan çalışma gruplarının, Foça’nın geleceğine yönelik çözüm odaklı öneriler geliştirdiğini belirten Başkan Fıçı; akademisyenler ve uzmanların katkılarıyla sürdürülebilir bir kalkınma modelini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Dijital Dönüşümde Sosyal Fayda: Foça TelePati

Forumun ikinci gününde ise Foça Belediyesi’nin can dostlar için geliştirdiği dijital çözüm "Foça TelePati" tanıtıldı. Yazılım Geliştirme Uzmanı Yılmaz Çakubey ve Görsel Tasarım Uzmanı Tunay Özdemir tarafından tasarlanan uygulama; sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, tedavi süreçlerinin takibi ve acil müdahale gerektiren durumların hızlı tespiti amacıyla geliştirildi. Katılımcıların büyük ilgisini çeken uygulamanın, ülke genelinde tüm belediyelere yayılması hedefleniyor.

21 Farklı Oturumda Yerel Yönetim Modelleri Tartışıldı

İki gün süren maratonda Sosyal Politika, Demokratik Belediyecilik, Çevre Politikaları ve Bilimsel Yenilik gibi 8 ana başlıkta 21 oturum gerçekleştirildi. Toplam 193 sunumun yapıldığı forumda, Foça Belediyesi’nin hem akademik hem de teknolojik projeleri, "İyi Uygulama Örneği" olarak kayıtlara geçti.

Kapanış oturumuyla sona eren BELFOR’da, Foça’nın katılımcı yönetim modeli ve dijital çözüm odaklı vizyonu, yerel yönetim temsilcilerinden tam not aldı.

 

Kaynak: Foça Belediyesi Basın Birimi

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.