CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen 17. Rozet Takma Töreni’nde konuşan Gürsel Tekin, parti içindeki gelişmelere, meclis üyesi transferlerine ve kurumsal kimliğe yönelik ihlallere ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Tekin, CHP'nin ilkelerinden taviz verilmeyeceğini vurguladı.
"CHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ KİRLETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"
Siyasette çürüme yaşandığını ve parti değiştiren temsilcilerin durumunu eleştiren Tekin, kararlılık mesajı verdi:
"Hiçbir nezaket, hiçbir kural tanımayan birçok aymazın CHP'nin kurumsal kimliğini kirletmesine izin vermeyeceğiz. Ya CHP'li gibi davranacaklar ya da bir an önce CHP'den ayrılacaklar. CHP üyesisiniz, gidiyoruz başka bir siyasi partinin genel başkanının portresi asılmış orada. Ayrılabilirsiniz, gönlünüz başka bir siyasi partide olabilir ama bu tertemiz maziyi kimse kirletemez. Önümüzdeki günlerde hukuksal olarak da gereğini yapacağız."
"CHP İÇİNDE ARINMAMIZ LAZIM"
Partinin ahlaki üstünlüğünü yeniden tesis etmesi gerektiğini söyleyen Tekin, parti içi özeleştiri de yaparak şunları kaydetti:
"Türkiye'nin arınabilmesi için öncelikle CHP'nin kendi içinde arınması lazım. Aklımızın bir gün ucunda 'Şu delegeyi nasıl parayla ayarlayabiliriz' cümlesi olmadı. Sayın Genel Başkanımıza adaylık başvurusunda 846 imza verildi, 48 saat içinde ne değişti? Pavyon kapısında CHP delegesinin pazarlığı olur mu? Bizim mücadelemiz bu partiyi çetelere ve menfaat gruplarına teslim etmemek içindir."