İZBB Meclisi’nde "Çağatay Güç" Polemiği: "CHP İktidara Gelirse Onu da mı Cezalandıracak?"

AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili, YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün parti değiştiren belediye başkanlarına yönelik açıklamalarını eleştirerek İzmir'deki altyapı sorunlarına dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi (İzBB) Eylül ayı birleşiminin dilek ve temenniler bölümünde, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın parti değiştirmesinin ardından başlayan tartışmalar sürdü. AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili, YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün AK Parti'ye geçen belediye başkanlarına yönelik "bedel ödeyecekler" söylemini sert bir dille eleştirdi.

"SİYASİ TERCİHLER ÖZGÜR İRADEYLE YAPILIR"

YENİ Parti İl Başkanı Güç’ün ifadelerinin tehdit niteliği taşıdığını savunan Dilaver Kişili, CHP ve YENİ Parti arasındaki siyasi geçişleri hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çağatay Güç, parti değiştirenlerin bedelini ödeyeceğini söyledi. Bu ülkede özgür iradesiyle yaptığı tercihten dolayı bir vatandaşı tehdit etmek kimsenin haddi değildir. 'Biz 1 yıl sonra iktidara gelirsek geçeni cezalandıracağız' diyor. Peki 1 yıl sonra CHP iktidara gelirse Çağatay Güç'ü cezalandıracaklar mı? Aynısı kendisi için de geçerlidir, bu özgür bir iradedir. CHP'den seçilen belediye başkanları da YENİ Parti'ye geçmiştir. Bazen iğneyi kendinize batırmalısınız."

"İZMİR ALTYAPIDA GERİYE GİDİYOR"

Konuşmasının devamında İzmir’in kent içi altyapı ve kentsel sorunlarına değinen Kişili, yerel yönetimin hizmet performansını eleştirdi. Kişili, şehirde yaşanan aksaklıkları şu sözlerle özetledi:

  • Körfez ve Master Plan Uyarısı: İlk meclis birleşimlerinden itibaren İzmir Körfezi'nin kurtarılması için bir master plan yapılması gerektiğini hatırlatarak kentte ciddi çevre ve altyapı sorunlarının yaşandığını vurguladı.
  • Altyapı ve Çalışma Eleştirisi: Son 6 aylık süreçte Alsancak da dâhil olmak üzere kentin birçok noktasının kazılar nedeniyle bozulduğunu ve yollardan toz kalktığını belirtti.
  • Ekonomik Yansıma: Yollardaki bakımsızlık nedeniyle kentte kazancı en çok artan kesimin oto tamircileri ve oto yıkamacılar olduğunu savunarak İzmir'in hizmet anlamında geriye gittiğini ifade etti.

Gündem Haberleri