Kremlin Duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Bişkek'te Görüşecek

Kremlin Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te ŞİÖ Zirvesi kapsamında bir araya geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi marjında ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Diplomatik temasa dair beklenen resmi açıklama Moskova'daki Kremlin Sarayı'ndan yapıldı.

Masada İki Kritik Başlık: Karadeniz ve Ukrayna

Kremlin Sarayı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre iki liderin Bişkek’teki zirve kapsamında yapacağı kritik görüşmenin ana gündem maddelerini bölgesel ve küresel gelişmeler oluşturacak. Masadaki öne çıkan başlıklar şu şekilde belirlendi:

Karadeniz’deki Gelişmeler: Bölgesel seyrüsefer güvenliği, tahıl koridoru beklentileri ve Karadeniz’deki son durum detaylıca ele alınacak.

Ukrayna Savaşı: Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, barış müzakereleri olasılıkları ve insani koridor adımları masada olacak.

ŞİÖ Zirvesi'nde Bölgesel Güvenlik ve Ekonomi Odakta

Kırgızistan'ın ev sahipliği ve dönem başkanlığında Bişkek'te toplanacak olan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde; üye ülkelerin liderleri bölgesel güvenlik, enerji iş birlikleri ve ticari ortaklıkları geliştirmeye yönelik adımları görüşecek. Özellikle son dönemde enerji ve savunma alanındaki ortaklıklarını artıran üye ülkelerin, örgüt içindeki çok taraflı mekanizmaları daha aktif çalıştırması hedefleniyor.

Gündem Haberleri