Özgür Özel'den Cemil Tugay Açıklaması: "AKP İddiaları Çıktığından Beri Konuşmuyoruz"

YENİ Parti lideri Özgür Özel, İZBB Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği iddialarını değerlendirdi: "20 gündür konuşmuyoruz ama iddiaları yalanladı."

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Fatih Altaylı'nın yayınında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkındaki transfer iddialarını değerlendirdi. Tugay ile yaklaşık 20 gündür doğrudan görüşmediğini söyleyen Özel, gönderdiği Genel Başkan Yardımcılarının Tugay ile temas kurduğunu ve Tugay'ın iddiaları kesin bir dille yalanladığını aktardı. Özel ayrıca, yerel seçim dönemindeki aday belirleme anketlerinde Filiz Ceritoğlu Sengel ile Cemil Tugay arasındaki oy farkı sonuçlarına da değindi.

Açıklamada Öne Çıkan Başlıklar

Özgür Özel’in değerlendirmelerinde öne çıkan başlıklar şunlardır:

"Trollerin Gazıyla Arayıp Suistimal Ettirmek İstemedim": Tugay’ı doğrudan aramadığını belirten Özel, "20 gündür bu laflar çıktı aramıyorum. Arayıp da 'AK Parti’ye katılacak mısın?' diye sorulmaz. Kendisi de defalarca yalanladı. Genel Başkan Yardımcımı yolladım, konuştu. 'AK Parti’ye katılmayacağım' dedi. Durduk yere sosyal medya baskısıyla hareket etmek istemedim" ifadelerini kullandı.

Ayrılık Sürecine Dair Gönderme: Tugay’ın partiden ayrılma kararını değerlendiren Özel, "Cemil Bey mahkeme kararı (butlan) sonrası 'Hemen parti kurmalıyız' dedi. Acele ettiğini söyledim. 'Size yük oluyoruz, sırtınızdan yük alalım' diyerek ayrıldı. Şu an aynı partide değiliz" dedi.

İzmir Adaylığı ve Anket Detayı: Seçim öncesi yürütülen anket süreçlerine değinen Özel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile Cemil Tugay’ın karşılaştırıldığını belirterek, "Selçuk Başkanımız pırıl pırıl bir isim ama ankette Cemil Bey birinci, kendisi beşinci çıktı. Yakın bile çıksaydı Filiz Hanım aday gösterilirdi" açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri