© 2026 Ege Medyası - İzmir Son Dakika Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Talat Atilla’dan CHP’ye "Özkan Yalım" Yaylım Ateşi: "İhraç Haberi Doğru Değil!"

Gazeteci Talat Atilla, Özkan Yalım’ın kağıt üzerinde hala CHP üyesi olduğunu iddia etti. "Karar alınmadan açıklama yapıldı, Disiplin Kurulu 11 Mayıs'ta toplanacak" dedi.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

CHP Sözcüsü Zeynel Emre’nin "İhraç edildi" açıklamasına karşı çıkan Talat Atilla, parti içi tüzük ve prosedürlere dikkat çekti. Atilla’ya göre;

Disiplin Kurulu Toplanmadı: CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri farklı illerde görevli oldukları için henüz bir araya gelmedi.

Resmi Tarih 11 Mayıs: Kurulun toplanması için belirlenen resmi tarihin 11 Mayıs 2026 olduğu iddia edildi.

Prosedür Hatası: Atilla, "Hukuki ve parti içi prosedür açısından Özkan Yalım hala CHP üyesidir; ortada alınmış resmi bir disiplin kararı yok" dedi.


"Algı, Gerçeğin Önüne Geçti"

Talat Atilla, CHP’nin bu hamlesini "kamuoyu baskısını dindirme stratejisi" olarak yorumladı:

"İhraç edildi demek, ihraç edilecek demekten daha güçlü bir mesajdır. Ama bu güç, beraberinde bir risk taşır. Kamuoyundaki yoğun tepki, partiyi fiili durumdan çok, beklentiyi yönetmeye dönük bir hamle yapmaya zorladı."


11 Mayıs Kritik Eşik

Atilla, CHP’nin kurumsal ciddiyetinin 11 Mayıs’ta test edileceğini belirtti. Eğer o tarihte kurul toplanıp bir karar almazsa veya farklı bir süreç işlerse, Parti Sözcüsü tarafından yapılan açıklamanın kurumsal güveni sarsacağını savundu.

 

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.