PİYASALAR
Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

CHP'li Akkuş İlgezdi: "Dünya Gıda Enflasyon Listesinde Dördüncü Sıradayız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye'nin dünya gıda enflasyonu sıralamasında Venezuela, İran ve Arjantin'in ardından dördüncü sırada yer aldığını açıkladı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ağustos ayı verileri doğrultusunda Türkiye'deki gıda enflasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yaz aylarında dahi gıda fiyatlarındaki artışın durmadığını belirten İlgezdi, Türkiye'nin uluslararası gıda enflasyonu sıralamasında üst sıralarda yer almasına tepki gösterdi.

"SAVAŞ VE KAOS İÇİNDEKİ ÜLKELERDEN DAHA KÖTÜ DURUMDAYIZ"

Türkiye'nin yanlış tarım ve ekonomi politikaları nedeniyle gıdaya erişimde büyük zorluklar yaşadığını vurgulayan Akkuş İlgezdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya gıda enflasyon listesinde devlet başkanı kaçırılan Venezuela, savaş içindeki İran ve enflasyonun yıllardır en yüksek olduğu Arjantin’den sonra dördüncü sıradayız. İç savaşı tam olarak bitmeyen Suriye bile bizden iyi durumda. Meyve ve sebzenin en bol olduğu yaz döneminde bile halkımız gıdaya erişemiyor. Yanlış ekonomi ve tarım politikalarını inatla sürdüren iktidar, savaş ülkeleri Sudan, Yemen ve Myanmar’dan kat be kat kötü bir tablo yarattı."

"HALKIMIZ AÇLIĞIN İNSAFINA TERK EDİLDİ"

Mutfaktaki enflasyonun ve ekonomik krizin toplumun farklı kesimleri üzerindeki etkilerine değinen İlgezdi'nin değerlendirmesinde öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

  • Açlık ve Yoksulluk Sınırı: Asgari ücretliler ile emeklilerin açlık sınırının, memurların ise yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verdiği ifade edildi.
  • Üreticinin Toprağa Küstürülmesi: Yanlış tarım ve hayvancılık hamleleri neticesinde verimli toprakların değerlendirilemediği ve ülkenin planlı bir kıtlık coğrafyasına dönüştürüldüğü savunuldu.
  • Gelir Adaletsizliği: Yaşanan ekonomik çaresizliğin bir kader olmadığı, iktidarın rant ve haksız zenginlikten yana saf tutmasının bir sonucu olduğu vurgulandı.
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.