İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerin ardından adli değerlendirmesini tamamlayan savcı, aralarında AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent’in de bulunduğu 19 şüpheliyi "tutuklama" talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Geriye kalan 6 şüpheli için ise adli kontrol hükümleri uygulanması talep edildi.
AHBAP Derneği'ne yönelik İstanbul merkezli soruşturmada gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında dernek başkanı Haluk Levent'in de yer aldığı 19 kişi hakkında tutuklama, 6 kişi hakkında ise adli kontrol talebinde bulunuldu.
Mali Şube Sorgusunun Ardından Çağlayan’da Hareketlilik
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü teknik incelemeler ve ifade alma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte adli mekanizma hız kazandı. Sağlık kontrollerinin hemen ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan Adliyesi’ne getirilen şüphelilerin savcılık sorguları tamamlandı.
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.