AKP Kongresi'nde MKYK sürprizi mi? Erdoğan'ın yeni ekibinde kimler olacak?

AKP Kongresi'nde MKYK sürprizi mi? Erdoğan'ın yeni ekibinde kimler olacak?

AKP Kongresi'nde değişim rüzgarı! Erdoğan, yeni MKYK için kolları sıvadı. Kimler listede, kimler veda ediyor? Kabine revizyonu ertelendi mi?

AKP, il kongrelerini tamamlamasının ardından 23 Şubat'ta yapılacak büyük kongreye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni parti yönetimi için Cevdet Yılmaz ve Efkan Ala'yı görevlendirdi ve iki isim Erdoğan'a taslak bir çalışma sundu. Erdoğan'ın ayrıca bazı kurmaylarından MKYK için isim önerileri aldığı belirtiliyor.

Yeni MKYK'da demografik yapı, il ve bölge dengesi, kadın ve gençlerin oranı gibi kriterlerin ön planda tutulacağı ifade ediliyor. Bazı bakan yardımcıları ve TBMM komisyon başkanlarının da MKYK'ya dahil edilebileceği konuşuluyor. Parti kaynakları, MKYK listesi hazırlanırken partinin 'hafızası' olarak görülen bazı isimlerin yerini koruyacağını, ancak genç ve kadın sayısının artabileceğine dikkat çekiyor.

Ekim 2023'te yapılan kongrede 75 kişilik MKYK'nın 49 üyesi değiştirilmişti. Parti kulislerinde bu kongrede mevcut MKYK üyelerinin en az %60'ının değişeceği tahmin ediliyor. Bu durum, AKP içinde bir yenilenme ve tazelenme ihtiyacının olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Kongrede kabine değişikliği beklentisi de vardı, ancak kulisler bu değişimin kongre sonrasına kalabileceğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir toplantıda "Meclis'ten kabineye isim almayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi. Bu açıklama, kabine değişikliği beklentilerini bir süreliğine askıya almış gibi görünüyor.

Kongrede kabine değişikliği beklentisi vardı, ancak kulisler bu değişimin kongre sonrasına kalabileceğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir toplantıda "Meclis'ten kabineye isim almayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi.