Bakırhan'dan PKK Kongresi Yorumu
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, PKK Kongresi'ni değerlendirdi. Öcalan'ın rolü, CHP'nin tutumu ve çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, PKK'nın 12. Kongresi'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk TV'ye konuşan Bakırhan, kongrenin Öcalan'ın yol haritasına uygun sonuçlar içereceğini düşündüğünü belirtti. Silah bırakma çağrılarına da değinen Bakırhan, kongre kararlarının kısa sürede açıklanacağını ifade etti.
Bakırhan, çözüm sürecine katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özel'e teşekkür etti. Sürecin şeffaf bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Bakırhan, arka kapıda pazarlıkların yapılmadığını dile getirdi. İmralı'da Öcalan ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Bakırhan, sürecin Türkiye'nin vicdanıyla yürüyeceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in süreci destekleyici bir tutum sergilediğini belirten Bakırhan, bu tavrın kıymetli olduğunu vurguladı. Demokratik bir Türkiye için korkmamak ve kaygılanmamak gerektiğini ifade eden Bakırhan, ana dilin konuşulmasının ülkeyi bölmeyeceğini savundu.
- Silahların devreden çıkmasıyla kavgasız, çatışmasız bir siyasal zemin oluşacağını söyledi.
- Demokratik bir ulusal sistemin herkesi kazandıracağını, sadece DEM Parti'ye değil, CHP'ye de fayda sağlayacağını ekledi.
- Kürt hareketinin Türkiye'yi bölmek gibi bir hedefi olmadığını yineledi.
Bakırhan, Kürt hareketinin Türkiye'yi bölmek gibi bir hedefi olmadığını savundu. Bu bölünme korkusunun iktidarlar tarafından yaratıldığını iddia eden Bakırhan, farklılıkların eşit yurttaşlar olarak yaşayabileceği bir sistem önerdi. Öcalan'ın da cumhuriyet rejimine karşı olmadığını, ancak cumhuriyetin demokratikleşmesi gerektiğini söylediğini aktardı.
Kaynak: Tele1