Başkan Tugay Tire'de Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Tugay Tire'de Vatandaşlarla Buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tire'de vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ramazan ayının ikinci iftarını Tireli vatandaşlarla birlikte açtı. Tire Belediyesi iş birliği ile Tire Hangar Kapalı Tren İstasyonu’nda düzenlenen iftar programı, çok sayıda vatandaşı bir araya getirdi. İftara İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ve Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu da katıldı.

Orucunu açtıktan sonra Tirelilere seslenen Başkan Tugay, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Tugay, "Bu güzel millete, bu güzel ülkeye birlik beraberlik ve bunun yanında iyilik çok yakışıyor. Bu asil millet, iyiliğiyle yücelsin. İnşallah bütün sıkıntılarının üstesinden gelsin" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İftar sofrası, dayanışma örneği sergiledi.

"Komşularım, dualarımız kabul olsun" diyerek sözlerine başlayan Başkan Tugay, Tire'de iki yıl doktor olarak görev yaptığını ve bu dönemin hayatının en güzel anılarından olduğunu belirtti. Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin, İzmir'in dört bir yanında benzer sofralar kurduğunu ve Kent Lokantaları aracılığıyla iftar yemekleri dağıttığını ifade etti. İhtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Ülkemizde yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların yaşandığına dikkat çeken Başkan Tugay, bu sıkıntıların üstesinden gelebilmek için herkesin çok çalışması gerektiğini söyledi. Özellikle kamu yöneticilerinin dürüst ve namuslu bir şekilde çalışmasının önemine değindi. Tugay, vatanını ve milletini seven insanların manevi desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu tür buluşmaların kendileri için çok değerli olduğunu belirtti.

"Her şeyden önce ağız tadıyla milletimizin birliği, beraberliği daim olsun" diyen Başkan Tugay, işsizlerin ve yoksulların sıkıntılarına çare olacak şekilde ülkeye bolluk ve bereket gelmesini temenni etti. Gençlerin ve sıkıntıda olan insanların hayatlarına girmeye çalışan kötü niyetli kişilere karşı uyarılarda bulundu. Tugay, duaların iyilik için olması ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılması gerektiğini vurguladı.

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu da Ramazan ayının bereketinin bu tür sofralarla, birlik ve beraberlikle ortaya çıktığını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın önderliğinde bu sofrada bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İftara katılan vatandaşlar da duygularını dile getirdiler. Torbalı'dan gelen Ersin Uçar, güzel bir ortam olduğunu ve daha refah bir döneme girme temennisinde bulundu. Hazme Erdemci ise her şeyin çok güzel olduğunu ve bundan sonra daha mutlu olacaklarını söyledi. Vatandaşlardan Gürsel Topkara, belediyenin iftar sofrasıyla milleti buluşturduğunu belirtirken, eşi Şengül Topkara demokrasi, adalet ve hukuk istediğini ifade etti. Elif Gedik ise bu tür sofraların birlik ve beraberliği sağladığını, tüm Müslümanların günahlarının affolması ve barışın sağlandığı bir dünya dilediğini söyledi.

Başkan Tugay, Tire'deki İzmir Büyükşehir Belediyesi İftar buluşmasında vatandaşlarla sohbet etti, Ramazan aylarını kutladı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

Haber Merkezi