CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı
İzmir Kemalpaşa'da CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Deviren ve 3 kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ve kamu malına zarar suçlarından tutuklandı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Deviren ve beraberindeki 3 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli duvar yazıları yazdıkları iddiasıyla tutuklandı.
Soruşturma, Kemalpaşa ilçe merkezindeki çeşitli noktalarda tespit edilen duvar yazıları üzerine başlatıldı. Emniyet güçleri, yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin Mehmet Deviren, A.D.B, B.İ. ve İ.S. olduğunu belirledi.
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Mehmet Deviren ve 3 kişi, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın ardından CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmadı. Tutuklanan Mehmet Deviren ve diğer şüphelilerin avukatları ise karara itiraz edeceklerini bildirdi.
Kaynak: Haber Merkezi