CHP Kurultayında Kilit İsim Çakır'ın Karanlık Geçmişi: Dolandırıcılık İddiaları!

CHP Kurultayında Kilit İsim Çakır'ın Karanlık Geçmişi: Dolandırıcılık İddiaları!

CHP kurultayı soruşturmasının kilit ismi Erkan Çakır'ın karanlık geçmişi deşifre oldu! Dolandırıcılık iddiaları, şantaj suçlamaları...

CHP kurultayında yaşanan şaibe iddiaları soruşturması derinleşirken, soruşturmanın kilit tanığı Erkan Çakır'ın geçmişi tartışma yaratmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada tanık olarak dinlenen Çakır'ın, daha önce karıştığı suçlar gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci İsmail Saymaz, HalkTV'deki köşesinde Çakır hakkında çarpıcı iddialarda bulundu ve başsavcılığa çağrıda bulundu.

Saymaz, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çakır’ı bir de benden dinlemesini isterim" diyerek, Erkan Çakır'ın karıştığı iki ayrı dolandırıcılık davasını kamuoyuyla paylaştı. Çakır'ın bir şantaj davasında sabıkalı olduğunu, diğer dolandırıcılık ve şantaj davasında ise sanık konumunda bulunduğunu belirtti. Bu durum, kurultay soruşturmasının seyrini değiştirecek mi sorusu akıllara geldi.

ERKAN ÇAKIR'IN KARŞTIĞI İDDİA EDİLEN SUÇLAR

İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre, Erkan Çakır'ın karıştığı iddia edilen suçlar, iki ayrı kadına yönelik şantaj ve dolandırıcılık eylemlerini kapsıyor. İzmir'de yaşayan ve CHP'li bir belediyede yönetici olan "X" adlı kadının, Çakır tarafından özel hayatına ilişkin belgelerle tehdit edilerek 2.621.000 TL dolandırıldığı iddia ediliyor.

İddiaya göre Çakır, "Elimde özel hayatınla ilgili belge, yazışma ve fotoğraf var. 60 bin TL verirsen belgeleri sana teslim ederiz. Aşiret çocuğuyum, silahla geziyorum" şeklinde tehditler savurarak X'i korkutmuş ve para talep etmiş. Çakır'a banka yoluyla 56 bin TL, elden ise 4 bin TL veren X, tehditlerin devam etmesi üzerine toplamda 2.565.000 TL daha göndermek zorunda kalmış.

İKİNCİ MAĞDUR: KANSER TEDAVİSİ GÖREN "T"

Erkan Çakır'ın karıştığı iddia edilen bir diğer olayda ise, yine İzmir'de CHP'li bir belediyede çalışan ve kanser tedavisi gören "T" adlı kadın mağdur edildi. Çakır'ın kendisini "CHP'de üst düzey yetkililerle ilişkilerim var, yolsuzlukları araştırıyorum" şeklinde tanıtarak T'nin güvenini kazandığı öne sürülüyor.

Çakır'ın, T'yi duygusal olarak etkileyerek ortak iş yapma vaadiyle aracını 320 bin TL'ye sattırdığı ve parayı kendi hesabına geçirdiği iddia ediliyor. T'nin parayı geri istemesi üzerine ise Çakır'ın tehditlere başladığı ve "İş yerini değiştiririm, ailene söylerim, benden kurtulamazsın. Bana daha çok para gönder ki, sana olan borcumu ödeyebileyim" diyerek 200.000 TL daha aldığı belirtiliyor.

HUKUKİ SÜREÇ NE AŞAMADA?

Erkan Çakır hakkında İzmir 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde şantaj suçundan açılan dava sonuçlanmış ve Çakır 20 ay hapis ve 25 bin TL para cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise dolandırıcılık ve şantaj suçlarından Çakır hakkında sekiz yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan bir dava devam ediyor. Bu davanın ilk duruşması 18 Temmuz 2025 tarihinde görülecek.

CHP CEPHESİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Erkan Çakır'ın, CHP kurultayındaki şaibe iddiaları soruşturmasında tanık olarak dinlenmesi ve hakkında çıkan dolandırıcılık iddiaları, CHP cephesinde nasıl bir yankı uyandıracağı merak konusu. CHP yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

İSMAİL SAYMAZ'DAN BAŞSAVCILIĞA ÇAĞRI

Gazeteci İsmail Saymaz, HalkTV'deki köşesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrıda bulunarak, "Çakır’ı bir de benden dinlemesini isterim" dedi. Saymaz, Çakır'ın karıştığı iddia edilen suçlarla ilgili daha fazla bilgiye sahip olduğunu ve başsavcılığa yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.