CHP Olağanüstü Kurultayı Ankara'da

CHP Olağanüstü Kurultayı Ankara'da

CHP Olağanüstü Kurultayı Ankara'da başladı! Kayyum tehdidine karşı "İrade Milletindir" sloganıyla toplanan kurultayda neler oluyor? Adaylar, gündem ve detaylar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kayyum atanması tartışmalarına karşı rest çekerek 21. Olağanüstü Kurultayı'nı bugün Ankara'da topluyor. "İrade Milletindir" sloganıyla düzenlenen kurultayda, Genel Başkan Özgür Özel'in yeniden aday olması beklenirken, sürpriz isimlerin de adaylık için imza topladığı belirtiliyor. Kurultay, partideki olası kayyum atamalarına karşı bir duruş sergilemeyi amaçlıyor.

Kurultayda dikkat çeken gelişmelerden bazıları şöyle:

  • Ekrem İmamoğlu'na ayrılan özel koltuk, partinin İBB Başkanı'na verdiği önemi gösteriyor.
  • Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılımı bekleniyor, bu durum partinin birlik mesajı verme çabasını destekliyor.
  • Parti Meclisi (PM) seçimleri büyük bir rekabete sahne olacak gibi görünüyor.

Genel Başkanlık için Özgür Özel'in yanı sıra Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek de adaylık için yarışacak. Adayların genel başkan olabilmesi için CHP'nin 1368 delegesinin en az yüzde 5'inden imza alması gerekiyor. Kurultayda genel başkan seçiminin yanı sıra 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kurultay, partililere açık olmasına rağmen salon kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle sadece belirli sayıda partiliyi ağırlayabiliyor. Basın mensupları ve konuklar için ise ayrı salonlar tahsis edildi. CHP lideri Özgür Özel'in kurultayı adeta bir mitinge dönüştürerek, saat 16:00'da kurultay salonunun yanındaki parkta partililere hitap etmesi bekleniyor.

Kurultayda ayrıca İstanbul Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması için imza kampanyası başlatılacak. Bu kampanya ile İmamoğlu'na destek mesajı verilmesi ve kamuoyu oluşturulması hedefleniyor.

CHP'DE ADAYLIK YARIŞI VE BEKLENTİLER

Özgür Özel'in yeniden genel başkanlığa aday olması beklenirken, Ümit Uysal ve Berhan Şimşek'in de adaylık için yarışa girmesi kurultayın heyecanını artırıyor. Adayların vaatleri ve projeleri, delegelerin tercihlerini şekillendirecek.

PM SEÇİMİNDE KRİTİK LİSTELER

Kurultayda asıl yarışın Parti Meclisi (PM) için yaşanması bekleniyor. CHP yönetimi, PM seçimlerinin "çarşaf liste" ile yapılmasını kararlaştırırken, Özgür Özel'in de PM'de görmek istediği isimleri içeren bir "anahtar liste" hazırlayabileceği belirtiliyor.

  • "Çarşaf liste" uygulaması, tüm adayların delegelerin oyuna sunulduğu bir sistemdir.
  • "Anahtar liste" ise, delegelere kimleri seçmeleri konusunda bir nevi tavsiye niteliği taşıyor.
  • Oğuz Kaan Salıcı'nın "denge ve dayanışma" listesi ile PM seçimlerine alternatif bir yaklaşım sunması bekleniyor.

ESKİ GENEL BAŞKANLAR KURULTAYDA

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'ın da kurultaya davet edilmesi, CHP'nin geçmişine verdiği değeri ve birlik mesajını vurguluyor. Bu isimlerin kurultaydaki varlığı, partinin deneyim ve birikimini temsil ediyor.

"İRADE MİLLETİNDİR" SLOGANI

Kurultayın "İrade Milletindir" sloganı, kayyum tehdidine ve İmamoğlu operasyonuna karşı bir tepki olarak belirlendi. Bu slogan, partinin demokrasiye olan inancını ve halkın iradesine saygı duyduğunu vurguluyor.

Kaynak: Halk Tv