CHP'den AKP'ye Sert Eleştiri: Ekonomi, Yargı ve İmamoğlu Soruşturması

CHP'den AKP'ye Sert Eleştiri: Ekonomi, Yargı ve İmamoğlu Soruşturması

CHP'den AKP'ye sert eleştiri! Ekonomi buhranı, yargı bağımsızlığı ve Ekrem İmamoğlu'na soruşturmalar gündemde. CHP, AKP'nin politikalarına karşı duracak.

CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantının ardından CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AKP iktidarını sert bir dille eleştirerek ekonomik buhran, yargı bağımsızlığı ve muhalefete yönelik baskılar gibi önemli konulara değindi. Yücel, AKP'nin gündemi operasyonlarla doldurmaya çalıştığını ve vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek yerine eleştiri çetelesi tuttuğunu savundu.

Ekonomi ve Vatandaşın Durumu:

Yücel, AKP'nin ekonomi politikalarını eleştirerek, iktidarın vatandaşı görmezden geldiğini belirtti. "Erdoğan'ı çarşıya pazara davet ediyoruz" diyen Yücel, iktidarın vatandaşın yaşadığı gerçeklerden uzak olduğunu vurguladı. AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın dar gelirlilere yönelik açıklamalarına da tepki gösteren Yücel, iktidarın ekonomi biliminden uzak olduğunu savundu. CHP'li Yücel, "Erdoğan sebep, enflasyon sonuç" diyerek ekonomik krizin sorumlusunun AKP olduğunu iddia etti.

Yargı Bağımsızlığı ve Hukuksuzluk İddiaları:

Deniz Yücel, AKP'nin yargı bağımsızlığını sistematik olarak tahrip ettiğini ve Türkiye'nin bir hukuksuzluklar ülkesi haline geldiğini söyledi. TÜSİAD Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı'na yönelik soruşturmaları eleştiren Yücel, gözaltıların güç gösterisine dönüştüğünü ifade etti. Yücel, AKP'nin muhaliflere yönelik baskılarının hukuk düzenini katlettiğini ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı. "Adalet olmazsa devlete güven olmaz" diyen Yücel, yargının siyasete alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'na Yönelik Soruşturmalar:

Yücel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik başlatılan soruşturmalara da değindi. İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek amacıyla sahte diploma iddialarının ortaya atıldığını savundu. CHP'nin İmamoğlu'nun adaylığını desteklediğini belirten Yücel, bu tür siyasi operasyonlara izin vermeyeceklerini söyledi. Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mertçe mücadele etmeye davet etti.