Cemil Tugay'dan Kurultay İddialarına Yanıt: CHP'ye İftira mı Atılıyor?
Cemil Tugay, CHP Kurultayı soruşturması kapsamında ortaya atılan "para teklifi" iddialarına sert tepki gösterdi. İddiaları iftira olarak niteleyen Tugay, hukuki yollara başvuracağını açıkladı. İzmir delegelerine çağrı yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 38'inci Kurultayı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gündeme gelen iddialara sert bir yanıt verdi. Ankara 42'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açan İzmir İl Kurultay delegesi Hatip Karaaslan'ın iddialarını yalanlayan Tugay, söz konusu suçlamaların tamamen iftira olduğunu belirtti. Tugay, iddiaların odağında yer almaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek hukuki yollara başvuracağını açıkladı.
Tugay, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kurultay delegelerine para teklif edildiği veya para verildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. İzmir'de böyle bir durumun yaşanmadığını ve kurultayın genelinde de bu tür bir olayın olduğuna inanmadığını ifade etti. Tugay, adının bu türden iddialarla anılmasının kabul edilemez olduğunu ve bu durumun tamamen yalan ve iftira olduğunu savundu.

İDDİALARA SERT TEPKİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, iddiaların sahibi olan Hatip Karaaslan'ı tanımadığını ve kendisiyle hiçbir temasının olmadığını belirtti. İzmir'in 56 kurultay delegesi olduğunu ve delegelerin büyük çoğunluğuyla fikir alışverişinde bulunduğunu dile getiren Tugay, kimseden bu tür bir şikayet duymadığını ifade etti. Bu iddiaların kişiliğine ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine bir saldırı olduğunu savunan Tugay, iddia sahibi hakkında dava açacağını ve hukuk önünde hesap soracağını vurguladı.
CHP'Lİ DELEGELERE ÇAĞRI
Tugay, CHP İzmir İl Başkanlığı'na ve diğer kurultay delegelerine çağrıda bulunarak, tüm delegelerin konuyla ilgili görüşlerini açıklamalarını istedi. İzmir'in ve CHP'nin bu türden kirli işlerin içinde yer almadığına inandığını belirten Tugay, delegelerin bu iddiaları temizleyeceğine güvendiğini söyledi.

İKTİDARIN YIPRATMA ÇABASI
Cemil Tugay, bu türden iddiaların CHP'yi yıpratma amaçlı olduğunu ve iktidarın parti içinde "satılık" insanlar bularak CHP'ye zarar verme çabası olduğunu iddia etti. İktidarın halk desteğini ve oyunu kaybettikçe, kamuoyu anketlerine yansıyan olumsuz sonuçlar nedeniyle genel seçimlerde iktidarı kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını savundu. Bu nedenle, iktidar alternatifi olarak görülen CHP'ye ve partinin kadrolarına zarar vermek amacıyla bu tür iftiraların üretildiğini belirtti.
Tugay, amaçlarının demokratik yollarla yenemedikleri partiye bu tür yollarla zarar vermek olduğunu ve İzmir'in kurultay delegelerinin bu iftirayı temizleyeceğine inandığını yineledi.