FETÖ Operasyonu: Ankara'da Kontörlü Hat Oyunu! Kimler Gözaltında?
Ankara'da FETÖ operasyonu! 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı. Örgütün haberleşme yöntemleri ve finans kaynakları deşifre ediliyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda, örgütün güncel finans faaliyetleri ve haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerin, Ankara'daki büfe, bakkal ve market gibi iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak örgütün "sivil imamlarıyla" haberleştikleri tespit edildi. Bu haberleşme yöntemi, örgütün gizliliğini koruma çabası olarak değerlendiriliyor. Başsavcılık, bu deliller ışığında operasyonun düğmesine bastı.
Gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında bir sözde mahrem imam, biri muvazzaf 5 subay, ihraç edilmiş 7 astsubay ve ilişiği kesilmiş 1 askeri öğrenci bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Operasyonun detayları ve soruşturmanın ilerleyen aşamaları kamuoyuyla paylaşılacak.
OPERASYONUN DETAYLARI
Yapılan tespitlere göre, FETÖ mensupları, deşifre olmamak için kendi adlarına kayıtlı olmayan, kontörlü sabit hatları tercih etti. Bu hatlar üzerinden "sivil imamlarla" şifreli görüşmeler yaptıkları belirlendi. Bu yöntem, örgütün haberleşme ağını gizli tutma çabası olarak yorumlanıyor.
FİNANS KAYNAKLARI MERCEK ALTINDA
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin güncel finans faaliyetleri de mercek altına alındı. Örgüte finans sağlayan kaynakların tespiti için detaylı incelemeler yapılıyor. Bu kapsamda, şüphelilerin mal varlıkları ve banka hesapları da inceleniyor.
GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER
Gözaltı kararı verilen 14 şüpheli, Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyonlarla yakalanmaya çalışılıyor. Şüphelilerin profilleri şu şekilde:
* Bir sözde mahrem imam
* Biri muvazzaf 5 subay
* İhraç edilmiş 7 astsubay
* İlişiği kesilmiş 1 askeri öğrenci
Şüphelilerin sorguları Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.