Özgür Özel döneminde tırmanan yerel yönetimler ve genel merkez krizleri nedeniyle iki parti arasında tamamen kopan diplomatik ilişkiler, Kılıçdaroğlu’nun koltuğa dönüşüyle birlikte yumuşama dönemine girdi. CHP Genel Merkezi’nde AK Parti heyetini ağırlayan İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bayramların getirdiği birliktelik ruhunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) de yansıması gerektiğini savundu. Kılıç, ülkenin kronikleşen ekonomik sorunlarına ve emeklilerin kurban kesmekte zorlandığı mali tabloya değindiği konuşmasında, sorunların çözümü için "Aynı masada bir araya gelinebilir" diyerek AK Parti’ye yeşil ışık yaktı. Görüşmenin en dikkat çeken detayı ise Kılıç'ın iktidar heyetine bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını iletmesi oldu.
Belediyelere yönelik soruşturmalar sebebiyle 3 bayramdır bayramlaşmayan AK Parti ve CHP, mutlak butlan kararı sonrası yeniden bir araya geldi. AK Parti heyetini karşılayan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kutuplaşmanın bitmesi gerektiğini belirterek ortak masa ve diyalog mesajı verdi.
"Farklı Pencerelerden Baksak da Ortak Gayemiz Vatandaş"
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kabul esnasında yaptığı değerlendirmede, siyaset kurumunun asıl misyonunun kavga etmek değil, vatandaşa hizmet üretmek olduğunu vurguladı:
"Siyaset kurumunun kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı bir zeminden uzaklaşıp daha çok ülkenin ve vatandaşın sorunlarını çözmeye odaklanması gerekiyor. Bayramlarda oluşan bu birliktelik ortamının, parlamentoda da sorunların çözümü için sürmesi, daha çok konuşulması ve çözüm üretilmesi gerekir. Sonuçta hepimiz çözüm için siyaset yapıyoruz. Farklı düşünsek, farklı pencerelerden baksak da ortak gayemiz vatandaşlarımızın huzur ve refah içinde, bu güzel ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamasıdır."
Ekonomi Mesajı: "Keşke Emekliler Kurban Kesebilseydi"
Konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaza ve toplumsal refah kaybına da dikkat çeken Kılıç, CHP'nin Meclis zemininde halkın sesi olmaya devam edeceğini belirtti:
Mali Rahatlık Vurgusu: "CHP ailesi olarak hedefimiz budur. Keşke bu bayramda emekliler daha yüksek ikramiyeler alabilse, kurban kesebilecek ekonomik rahatlığa sahip olabilseydi; kadınlar, çocuklar ve tüm yurttaşlar daha huzurlu bir bayram geçirebilseydi."
Meclis'te Mücadeleye Devam: "Ancak Cumhuriyet Halk Partisi olarak gençlerin, emeklinin, işçinin, işsizin, çiftçinin, kadınların ve çocukların sorunlarına çözüm üretmek için politikalar geliştirmeye ve Meclis’te çalışmaya devam edeceğiz. Bu sorunların çözümü için Türkiye’nin refahı adına aynı masada bir araya gelinebilir. Yeter ki ülkenin birliğini ve beraberliğini birlikte sürdürebilelim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da selamlarını iletmiş olayım."
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.