İş insanı Dr. Yakup Toprak’tan imar ruhsatı karşılığında 400 bin euro rüşvet istemekle suçlanan ve jandarmanın belediye binasından çuvallarla evrak taşıdığı İlkay Çiçek, yargı kıskacından kurtulabilmek için iktidar partisine sığınma formülü aradı. Bazı AK Partili isimleri ve milletvekillerini aracı kılarak partiye geçiş talebini ileten Çiçek'e Ankara'dan jet hızıyla ret cevabı geldi. AK Parti kurmaylarının, "Bu kadar şaibeye, yolsuzluğa ve iddiaya batmış bir ismi partimize asla kabul edemeyiz" diyerek kapıyı kapatması, Menderes Belediyesi'nde tam bir şafak operasyonu paniği başlattı. Doğrudan temin vurgunları, imar usulsüzlükleri ve kaçak yapılara "Photoshoplu belgelerle" resmi kılıf uydurma iddiaları yargının merceğindeyken, Çiçek’in gölge ismi ve Belediye Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez’in İspanya’ya firar hazırlığı yaptığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in hakkındaki imar ve rüşvet dosyalarından kurtulmak için AK Parti’ye geçmeye çalıştığı ancak AK Parti tarafından kesin bir dille reddedildiği iddia edildi. Belediyede operasyon paniği sürerken, Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez’in İspanya’ya kaçış planı yaptığı öne sürülüyor.
Photoshoplu Belgeler ve Milyarlık Vurgun Dosyası Açıldı
AK Parti’den gelen şok ret cevabı ve sızan WhatsApp kasetleri, Menderes Belediyesi üst yönetiminde kelimenin tam anlamıyla alarm durumuna yol açtı. Bugüne kadar sümen altı edilen ancak savcılık ve jandarma eliyle tek tek deşifre olan o usulsüzlüklerin detayları netleşti:
Doğrudan Temin Vurgunları: Belediyenin milyarlık doğrudan temin ihalelerinin ihale mevzuatına aykırı şekilde hep aynı yandaş isimlere ve firmalara dağıtıldığı belgelendi.
İmar ve Ruhsat Oyunları: İlçe genelinde tarım arazilerinin ve sit alanlarının rüşvet karşılığı devasa imar yolsuzluklarıyla ranta açıldığı tespit edildi.
Photoshoplu Sahte Evraklar: Kaçak ve kuralsız binalara, imar affı ya da eski tarihli ruhsat süsü vermek amacıyla belediye bilgisayarlarında Photoshop programıyla resmi kılıf uydurulduğu iddiaları yargı dosyasına girdi.
Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez İspanya’ya mı Kaçıyor?
Belediyedeki panik dalgasının merkezindeki isim olan ve İlkay Çiçek’in sızan mesajlarında kadının bizzat "Bu Rüzgar senin başını yakacak" diye uyardığı Belediye Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez’in ellerindeki son kozları oynamaya başladığı konuşuluyor.
Kulislerde, Sönmez’in her an gelebilecek bir gözaltı veya tutuklama kararına karşı yurt dışına kaçış planı yaptığı yüksek sesle dillendiriliyor. Sönmez’in geçtiğimiz bayram tatilinde apar topar İspanya’ya gitmesinin sıradan bir turistik gezi olmadığı, oradaki akrabaları üzerinden bir firar ve sığınma altyapısı hazırladığı iddialar arasında yer alıyor.

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.