İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın rozet takarak AK Parti saflarına katılmasının ardından yerel yönetimler ve siyaset kulislerinde geçiş trafiği hız kazandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın, "Cumhurbaşkanımız kapımız açık dedi, bekliyoruz. İsim vermeyeyim ama sırada bir büyükşehir var. En kısa sürede inşallah göreceğiz" açıklaması bomba etkisi yarattı.
Yalçın'ın işaret ettiği yeni büyükşehir katılımına ilişkin detaylar tv100 canlı yayınında netleşti. Gazeteci Sinan Burhan, edindiği sıcak kulis bilgilerini ve takvimi ekran başındakilerle paylaştı.
"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir AK Parti'ye Geçecek"
Açıklamasında sadece AK Parti kaynaklarıyla sınırlı kalmadığını, çok yönlü bir araştırma yaptığını belirten Sinan Burhan, geçiş yapacak ismi şu sözlerle duyurdu:
"Ben de bu konuyla ilgili ciddi araştırmalar gerçekleştirdim. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir'in AK Parti’ye geçeceği yönünde kulis bilgisi edindim. Bu konuyla ilgili farklı kaynaklarımdan bilgi aldım, görüşmeler yaptım. Sadece AK Partili kaynaklarla yetinmedim; CHP’li, hatta YENİ Partili kaynaklar ile de görüştüm. Antalya’daki yerel medya ve siyaset eşrafı ile de görüştüm. Bu bilgiye güveniyorum."
"Kasım Ayı Sonuna Kadar Geçiş Tamamlanacak"
Katılımın ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin takvimi de açıklayan Burhan, transferin kısa süre içinde resmiyet kazanacağını belirterek, "Takvim olarak en geç kasım ayı sonuna kadar belediye başkanvekilinin AK Parti’ye geçebileceği ifade edildi" dedi.


Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.









İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.