Bornova Belediyesi'nin yerel üretimi desteklemek, kadın emeğini ekonomiye kazandırmak ve kentsel tarımı yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği kent bostanlarında kış sezonu başladı. Yazlık ürünlerin hasat döneminin tamamlanmasının ardından ilçedeki bostanlarda kışlık sebze fideleri dikildi.
İlçe genelindeki kent bostanı sayısını 9’a çıkaran ve Yakaköy Dayanışma Tarlası ile birlikte kentsel tarım alanını 50 bin metrekareye ulaştıran Bornova Belediyesi, 1160 kadın üreticinin katılımıyla kışlık üretim dönemini başlattı.

Başkan Eşki: "Dünyada Ve Evinizde Ürettiğiniz Kadar Varsınız"
Pınarbaşı ve Altındağ Kent Bostanları’nda düzenlenen fide dikim etkinliklerine katılarak kadın üreticilerin heyecanına ortak olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, toprağa ilk fideleri kadınlarla birlikte dikti. Üretimin toplumsal gelişmedeki rolüne dikkat çeken Eşki, şöyle konuştu:
"Dünyadaki en büyük güç üretim gücüdür. Dünyada ürettiğiniz kadar varsınız; hatta evinizin içinde de ürettiğiniz kadar varsınız. 50 bin metrekareye ulaşan kentsel tarım alanlarımız ve 9 kent bostanımız sadece sebze yetiştirilen alanlar değil; kadınlarımızın ev ekonomisine katkı koyduğu, sosyalleştiği ve dayanışmayı büyüttüğü birer yaşam alanıdır. Hedefimiz Bornova’da bostanı olmayan mahalle bırakmamak ve bu sayıyı daha da artırmak."

1160 Kadın Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor
Ücretsiz parsel, toprak, su ve fide desteği sağlanan 1160 Bornovalı kadın, tahsis edilen alanlarda kışlık sebzelerin imalatına başladı. Kış sezonu kapsamında lahanadan brokoliye, karnabahardan ıspanağa, maruldan pırasaya kadar pek çok ürünün fide dikimi gerçekleştirilerek ilk can suları verildi.
Toprağa dokunarak şehir stresinden uzaklaştıklarını belirten üretici kadınlar, sağlanan tarımsal destekler ve üretim imkanları nedeniyle Bornova Belediyesi'ne teşekkür etti.


Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.









İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.