Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile partiden ayrılan grubun kurduğu YENİ Parti arasındaki gerilim, teşkilat binaları, demirbaşlar ve parti araçlarına yönelik iddialarla tırmanmaya devam ediyor. CHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına ait milyonlarca liralık mal varlığının usulsüz şekilde nakledildiği, çok sayıda aracın ise kullanılamaz hale getirildiği gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurularında bulunuluyor.
ARAÇLARA KASITLI MADDİ ZARAR İDDİASI
Soruşturma ve iddia dosyalarına giren en dikkat çekici husus, CHP’ye ait yüzlerce aracın geçiş öncesinde kasten tahrip edildiği yönündeki incelemeler oldu. Yurt genelinde tespit edilen eylem ve zarar yöntemleri şu şekilde detaylandırıldı:
- Motor Aksamına Müdahale: Araçların motor kapakları açılarak içine şeker atıldığı, bu yolla motor mekanizmalarının kilitlenerek ağır hasar verildiği öne sürüldü.
- Kablo Kesimi ve Kayıp Aküler: Motor bölümündeki elektrik tesisat kablolarının kesildiği ve araçlara ait akülerin sökülerek yerinden alındığı aktarıldı.
- Mekanik Tahribat ve Trafik Cezaları: Araçların alt takımlarının işlevsiz hale getirildiği, devir teslim öncesinde yüksek meblağlı trafik cezalarına maruz bırakıldığı ve araçların büyük bölümünün garajlarda atıl bekletildiği ifade edildi.
DEMİRBAŞLAR TAŞINDI, İLÇE BİNALARI HÜLLEYLE DEVREDİLDİ
CHP teşkilatlarının kullanımındaki taşınır ve taşınmaz mülklere ilişkin usulsüzlük iddiaları ise şu başlıklar altında toplandı:
- Elektronik ve Mobilya Kaybı: İl ve ilçe başkanlıklarında bulunan bilgisayarlar, ses sistemleri, klimalar ve mobilyaların CHP binalarından sökülerek YENİ Parti’nin kurulan yeni merkezlerine taşındığı iddia edildi.
- Kira Sözleşmelerinde Sözleşme Değişikliği: CHP Genel Merkezi'nin bilgisi ve onayı dışında, mülk sahipleriyle anlaşılarak kiralık ilçe binalarının sözleşmelerinin feshedildiği ve adreslerin YENİ Parti’ye devredildiği belirtildi.
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP’den ayrılan isimlere ve partiye ait taşınmazların götürülmesine tepki gösteren Gümrükçü, hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.
YURT GENELİNDE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Parti mallarının gasp edildiğini ve kamu zararı oluşturulduğunu vurgulayan CHP yönetimi, YENİ Parti yetkilileri ve söz konusu eylemleri gerçekleştiren şahıslar hakkında "kamu malına zarar verme", "hırsızlık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla adli makamlara başvurularını sürdürüyor.
Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.