PİYASALAR
Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Kararını Verdi: Mezitli Belediye Başkanı İhraç Edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında kesin çıkarma cezası verdi. Ayrıca başka partilere katılan isimlerin dosyaları işlemden kaldırıldı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), yürüttüğü disiplin soruşturmaları kapsamında aldığı yeni kararları kamuoyuna duyurdu. Alınan kararlar doğrultusunda Mersin’in Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer CHP’den ihraç edilirken, süreci devam ederken başka partilere katılan isimlerin disiplin dosyaları işlemden kaldırıldı.

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER İHRAÇ EDİLDİ

Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in dosyası karara bağlandı. Yapılan resmi açıklamada, Tuncer hakkında tüzüğün ilgili maddesi uyarınca kesin çıkarma cezası uygulandığı belirtildi:

"Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında CHP Tüzüğü’nün 68/1-b maddesi gereğince kesin çıkarma cezası verilmiştir."

BAŞKA PARTİYE GEÇENLERİN DOSYALARI İŞLEMDEN KALDIRILDI

YDK, MYK’nın Haziran ve Temmuz 2026 tarihlerinde tedbirli olarak disipline sevk ettiği ve süreç devam ederken başka bir siyasi partiye katılan kişilerin durumunu da değerlendirdi. Alınan karara ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Tedbirli olarak disiplin soruşturmasına sevk edilen ve soruşturma devam ederken başka bir siyasi partiye katılarak bu partide görev veya yöneticilik üstlenen kişilerin, her ne kadar tedbir nedeniyle resmî anlamda istifa işlemi gerçekleştirmeleri mümkün olmasa da, başka bir siyasi partiye geçmek suretiyle parti üyeliğinden ayrılma iradelerini fiilen ortaya koydukları kabul edilerek, haklarındaki disiplin soruşturmalarının Tüzüğün 71/15. maddesi uyarınca durdurulmasına ve dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir."

 

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.