Gaziantep'teki 23 Nisan kutlamalarında CHP İl Yönetimi'nin çocuk mehteran takımına sırtını dönerek yaptığı protesto, siyaset kulislerinde yankı uyandırdı. Tartışmalara Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan sert bir yanıt geldi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, tv100’e yaptığı özel açıklamada, Gaziantep’te yaşanan olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Köksal, milli değerlerin ve tarihin bir bütün olduğunu vurgulayarak, bu tür eylemlerin partinin genel duruşunu yansıtmadığını belirtti.
"Fatih de Bizim, Atatürk de Bizim"
Belediye Başkanı Köksal, CHP Genel Başkanı'nın "Fatih de bizim, Atatürk de bizim" sözlerini hatırlatarak, tarihe bir bütün olarak sahip çıkılması gerektiğini savundu. Köksal, "Geçmişimizi unutursak, geçmişimize sırtımızı dönersek geleceğe yön veremeyiz" diyerek, Gaziantep'teki protestonun hatalı bir yaklaşım olduğunu dile getirdi.
"Mehter de Bando da Bizim Kültürümüzdür"
Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde hem bir mehter takımı hem de yeni kurulan bir kadın bando takımı olduğunu belirten Köksal, her iki grubun da milli bayramlarda gururla gösteri yaptığını söyledi. Kültürel zenginliğin ayrıştırılmaması gerektiğini ifade eden Köksal, sanat müziğinden mehtere kadar tüm değerlerin Türkiye'ye ait olduğunu hatırlattı.
"Gaziantep’teki Olay Kişileri Bağlar, CHP’yi Değil"
Yaşanan olayın Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Burcu Köksal, şu ifadeleri kullandı:
"Gaziantep’teki olay oradaki kişileri bağlar. CHP, Kuva-yi Milliye ruhuyla hareket eden, tarihine sahip çıkan 100 yıllık bir partidir. Bu olayın partiye mal edilmesine üzülürüm. Parti içi süreçler işleyecek ve yetkili organlar gerekli uyarıları yapacaktır."
Başkan Köksal, CHP Genel Merkezi’nin konuyla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapacağını ve parti içi mekanizmaların devreye gireceğini belirterek sözlerini tamamladı.
Kaynak: tv100
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.