PİYASALAR
Bulgar Levası28,33 18-ayar-altin4.829,44 14-ayar-altin3.770,94 Gram Altın6.718,21 Çeyrek Altın10.816,63 Yarım Altın21.633,27 Tam Altın43.134,22 Cumhuriyet Altını44.600,00 Dolar47,74 Euro55,17 Sterlin64,59 AZN28,08 Bulgar Levası28,33 18-ayar-altin4.829,44 14-ayar-altin3.770,94 Gram Altın6.718,21 Çeyrek Altın10.816,63 Yarım Altın21.633,27 Tam Altın43.134,22 Cumhuriyet Altını44.600,00 Dolar47,74 Euro55,17 Sterlin64,59 AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.

CHP’li Erkut Tamay’dan Hükümete Çağrı: "Acilen Öğrenci Yurtları Yapın, Öğrencileri Barınma Krizine Mahkûm Etmeyin!"

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Erkut Tamay, İzmir'de 29 bin ile 60 bin TL arasında değişen özel yurt ücretlerine tepki göstererek hükümete acil devlet yurdu yapılması çağrısında bulundu.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yeniden gündeme geldi. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Erkut Tamay, İzmir’deki özel yurt fiyatlarının geldiği fahiş seviyelere sert tepki göstererek iktidarı acil öğrenci yurdu yapmaya ve barınma seferberliği başlatmaya davet etti.

"10 Aylık Yurt Masrafı 290 Bin ile 600 Bin TL Arasında"

İzmir'de özel yurtların aylık ücretlerinin 29 bin TL ile 60 bin TL arasında değiştiğine dikkat çeken Tamay, bu rakamların aileler açısından sürdürülemez bir yük oluşturduğunu belirtti:

"29 bin lira bugün bir öğrencinin yalnızca barınması için ödemesi gereken en düşük rakamlardan biri. Bunu 10 aylık eğitim dönemi üzerinden hesapladığınızda 290 bin liradan 600 bin liraya kadar yalnızca yurt masrafı ortaya çıkıyor. Daha ulaşım, yemek, kitap ve günlük yaşam giderleri var. Bir aile bütün bunları nasıl karşılayacak?"

"Eğitimde Fırsat Eşitliği Yok Ediliyor"

Barınma hakkının ticari bir alan olmadığını ve dar gelirli ailelerin çocuklarının mağdur edildiğini savunan Tamay, bu durumun eğitimde fırsat eşitliğini zedelediğini vurguladı:

"Bugün ailesinin ekonomik gücü olan öğrenci istediği yerde kalabiliyor; dar gelirli ailenin çocuğu ise üniversiteyi kazandığı halde barınacak yer bulamıyor. Gençlerimizi yurt işletmelerinin insafına bırakamazsınız."

"İzmir İçin Acil Öğrenci Yurdu Seferberliği Başlatılmalı"

Hükümetin kontenjan artırırken barınma kapasitesini planlamadığını ifade eden Tamay, kamu kaynaklarının gençlerin barınma hakkı için kullanılması gerektiğini belirterek çağrısını şu sözlerle tamamladı:

"İktidara buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz: İzmir için acil öğrenci yurdu seferberliği başlatın. Üniversitelerin çevresinde kamuya ait yeni yurtlar inşa edin. Bir ülkede üniversiteyi kazanmak başarı, barınabilmek ise ekonomik ayrıcalık haline gelmişse orada ciddi bir sorun var demektir. Öğrencilerimize 'Paran varsa oku' denilemez. Bahane değil yurt yapın, açıklama değil kapasite artırın."

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin Editörü Yönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.