
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, finansal piyasalarda patlak veren fon krizi ve AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili gündeme gelen "2,2 milyar lira iade edildi" iddialarına sert tepki gösterdi.
Milyarlarca liralık finansal bir işlemin üstünün kapatılamayacağını belirten Kılıç, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) çağrıda bulunarak sürecin tüm şeffaflığıyla kamuoyuna açıklanmasını istedi.
"Hangi Hukuki Usule Göre Yapıldı?"
Konunun peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, iddia edilen iade sürecindeki hukuki usulsüzlüklere dikkat çekerek şu soruları yöneltti:
"Fatma Betül Sayan Kaya’nın 2,2 milyar lirayı iade ettiği söyleniyor. Ancak burada cevaplanması gereken çok ciddi sorular var: Bu ödeme hangi hukuki usule göre yapıldı? Fatma Betül Sayan Kaya hakkında SPKn’nin 107/1. maddesi kapsamında alınmış bir suç duyurusu kararı var mı? Varsa buna ilişkin SPK kararı ve bülteni nerede? Yoksa 2,2 milyar liralık ödeme hangi mevzuata, hangi Kurul kararına dayanıyor?"
"Bazıları İçin Farklı Bir Hukuk Mu Uygulanmıştır?"
SPK’nın mevzuatında yer alan etkin pişmanlık mekanizmasını hatırlatan CHP’li Kılıç, konunun geçiştirilemeyeceğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti:
"SPK’nın açıkladığı etkin pişmanlık prosedüründe, elde edilen veya elde edilmesine sebep olunan menfaatin iki katının Hazine’ye ödenmesi öngörülüyor. O halde kamuoyunun bilmeye hakkı var: 2,2 milyar lira neyin karşılığıdır? Hangi hesaba ödenmiştir? Hangi Kurul kararına dayanılarak hesaplanmıştır? Yoksa bazıları için farklı bir hukuk mu uygulanmıştır? Milyarlarca liralık bir işlem 'para iade edildi' denilerek geçiştirilemez. SPK bütün süreci, hukuki dayanağı ve belgeleriyle kamuoyuna açıklamalıdır."

Fatma Betül Sayan Kaya’nın 2,2 milyar lirayı iade ettiği söyleniyor.
Ancak burada cevaplanması gereken çok ciddi sorular var:
Bu ödeme hangi hukuki usule göre yapıldı?
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında SPKn’nin 107/1. maddesi kapsamında alınmış bir suç duyurusu kararı var mı?… pic.twitter.com/F9MilruhyQ— Av. Sevda Erdan Kılıç (@SEVDAERDAN) September 29, 2026

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.








İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.