PİYASALAR
Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

Görkem Duman’dan ‘İtibar Suikastı’ Çıkışı: “Görevde Olmadığım Dönemin Olayları”

Buca Belediyesi soruşturması kapsamında tutuklanan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, kamuoyuna yazılı açıklama yaparak geçmiş döneme ait olayların kendisine mal edilmesine tepki gösterdi ve haberleri "itibar suikastı" olarak niteledi.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Buca Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklu bulunan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, basına yansıyan bilirkişi raporları ve iddialar üzerine avukatları aracılığıyla kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesine saygı duyduğu için bugüne kadar sustuğunu belirten Duman, göreve gelmediği dönemlerin kendi dönemiyle ilişkilendirilmesine sert tepki gösterdi.

"BAŞKASININ SORUMLULUĞUNU KABUL ETMEM"

Görkem Duman, 8 Nisan 2024 tarihinde göreve başladığını hatırlatarak, geçmiş döneme ait iddiaların kendi fotoğraf ve kimliğiyle servis edilmesini eleştirdi:

"Buca Belediye Başkanlığı görevine 8 Nisan 2024 tarihinde başladım. Buna rağmen 2022 ve 2023 yıllarına kadar uzanan birtakım işlemlerin, şahsımın görüntüleri kullanılarak benim dönemimde gerçekleşmiş gibi kamuoyuna sunulmasını kabul etmiyorum. Bu durum halka yanlış bilgi verme ve şahsıma karşı yapılan bir itibar suikastıdır. Ne başkasının sorumluluğunun bana yüklenmesini kabul ederim ne de kendi görev dönemime ilişkin hukuk önünde hesap vermekten kaçınırım."

104 GÜNDÜR İDDİANAME BEKLİYOR, YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Açıklamasında adalet vurgusu yapan ve hukuki adımların atıldığını belirten Duman'ın mesajında öne çıkan diğer başlıklar şunlar oldu:

  • İddianame Beklentisi: Soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılacağına inandığını belirten Duman, tam 104 gündür iddianamenin yazılmasını beklediğini ifade etti.
  • Gizlilik İhlali ve Yasal Adımlar: Gizli tutulması gereken soruşturma belgelerinin basına sızdırılması ve gerçeğe aykırı yayınlar yapılması nedeniyle avukatlarının gerekli yasal başvuruları ve suç duyurularını gerçekleştirdiğini duyurdu.
  • Göreve Dönüş Mesajı: Yaşadığı sürecin Buca'ya olan bağlılığını değiştirmediğini vurgulayan Duman, yargı önünde suçsuzluğu kanıtlandıktan sonra görevine aynı kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.