Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 12 bin metrekare alanda 247 parselden oluşan Evka-4 Kent Bostanı’nda üretici kadınlarla buluştu. Kent Bostanı’ndan elde edilen doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltı sofrasına siyasi partilerin ilçe başkanları, yöneticileri, meclis üyeleri ve bostandan faydalanan kadın üreticiler katıldı.

Başkan Eşki: "Atıl Alanları Üretime Kazandırıyoruz"
Etkinlikte konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, atıl kalan alanların Kent Bostanı projesiyle yeşil alanlara ve üretim merkezlerine dönüştürülmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti:
"22 yıl önce bu mahalleye ilk geldiğimde toz toprak içinde atıl bir alanla karşı karşıyaydık. Kent Bostanları projesi kapsamında değerlendirdiğimiz o alanın bugün yemyeşil olduğunu ve sizlerin emeğiyle topraktan alınan ürünlerin soframıza geldiğini görmek büyük bir mutluluk."
"Dünyadaki En Büyük Güç Üretim"
Üretim gücünün hem aile ekonomisine hem de toplumsal hayata katkısına değinen Başkan Eşki, konuşmasında şu detaylara yer verdi:
Ev Ekonomisine Destek: Kent bostanlarının ev kadınlarının bütçelerine katkı sağladığı, sosyalleşme imkanı sunduğu ve sayılarının ilçe genelinde artırılacağı belirtildi.
Ortak Mutabakat: Projenin meclisteki tüm siyasi partilerin oy birliği ve desteğiyle hayata geçirildiği, birlik ve beraberlik içinde topluma faydalı işler üretilmeye devam edileceği vurgulandı.

Kent Bostanları: Şehirde Yeşil ve Sosyal Dönüşüm
Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 7 Kent Bostanı, betonlaşmaya karşı sürdürülebilir kent tarımını ve mahalle kültürünü canlandırmayı hedefliyor. Vatandaşlara tahsis edilen parsellerde yerel tohumlarla üretim yapılırken, şehir içi dayanışma ve sosyal yaşam destekleniyor.
Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.