© 2026 Ege Medyası - İzmir Son Dakika Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

İçişleri Bakanlığı Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’i Görevden Uzaklaştırdı!

Bakanlık Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklaması üzerine geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında sabaha karşı tutuklanarak cezaevine gönderilen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, İçişleri Bakanlığı tarafından resmen görevinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan jet açıklamada, tutuklama kararı gerekçe gösterilerek Güner’in anayasal ve yasal yetkilere dayanarak "geçici bir tedbir" olarak görevden el çektirildiği duyuruldu.

Yasal Dayanaklar: Kararın, Anayasa’nın yerel yönetimleri düzenleyen 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi (görevden uzaklaştırma yetkisi) uyarınca alındığı açıklandı.

"Geçici Tedbir" Vurgusu: Kararın hukuken nihai bir görevden alma değil, soruşturmanın ve tutukluluk halinin selameti açısından uygulanan idari bir tedbir olduğu belirtildi.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.