© 2026 Ege Medyası - İzmir Son Dakika Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

İzmir Uzundere'de Kentsel Dönüşüm Mağdurları CHP'ye Seslendi: Özgür Özel Neyi Bekliyorsun?

İzmir Uzundere'deki kentsel dönüşüm mağdurları CHP lideri Özgür Özel'e seslenerek, 15 yıldır süren mağduriyetlerinin artık görmezden gelinmemesini istedi.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

İzmir’in Uzundere bölgesinde kentsel dönüşüm mağdurlarının tepkisi büyüyor. Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere parti kurmaylarına çağrıda bulunularak, “Artık bu mağduriyet görmezden gelinemez” denildi.

"Mağduriyet Artık Görmezden Gelinemez"

Platform Sözcüsü Eray Uslu, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ile alakalı CHP genel merkezi kriz üstüne kriz yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “kalesi” olarak gördüğü İzmir’de yaşanan büyük mağduriyetin hâlâ görmezden gelinmesini kabul etmiyoruz dedi.

Uslu, 15 yıldır bizleri kaderine terk eden bu anlayış, bugün hâlâ çözüm üretmemekte ısrar etmektedir. 15 yıldır bizleri evsiz bıraktınız. 15 yıldır “yapacağız” deyip hiçbir şeyi bitiremediniz ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenen Eray, "Bu iş artık sizin işiniz! Kaçamazsınız, görmezden gelemezsiniz!" diyerek, Sayın Özgür Özel kentsel dönüşüm konusu CHP’yi bu kadar yerle yeksan etmişken siz daha neyi bekliyorsunuz vurguladı.

Ayrıca, Biz tapulu arazilerimizi size güvenip verdik. Evlerimizi yıktınız. Ama ortada ne ev var ne muhatap! Genel başkan yardımcınız Gökhan ZEYBEK ile genel merkezde yüz yüze konuşup problemleri anlattığımız teslim ettiğimiz kentsel dönüşüm dosyanı inceleyip bu işin çözümü için takipçisi olacağını söylediği günden bugüne 2 yıl geçmesine rağmen kendisine bir daha ulaşamadık ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da kendileriyle görüşmediğini ifade etti.

Eray Uslu, "Bu saatten sonra Uzundere’de yaşanan her mağduriyetin sorumlusu Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı olarak sizsiniz!" diyerek, Artık bu sorunu görmezden gelemezsiniz. Uzundere’de yaşanan bu mağduriyet sadece yerel bir sorun değil, doğrudan Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorumluluğundadır vurguladı.

Projenin rezalet projesine döndüğünü ve İnsanlar evini teslim etti, yıllarca bekledi…Bazıları o evleri göremeden öldü! belirten Eray, Özgür Özel'i Uzundere'ye gelerek vatandaşlarla yüz yüze konuşmaya davet etti ve Son kez soruyoruz: daha ne olması lazım?" şeklinde konuştu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.