PİYASALAR
Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

İzmir’de Cemaati Erdoğan Mitingine Götürmemişti… İmam Kılıç’a Bu Kez Deniz Göktaş Soruşturması

İzmir'de Erdoğan mitingine cemaati götürmediği için sürgün edilen İmam Yusuf Kılıç hakkında, komedyen Deniz Göktaş'ın ailesine destek mesajı paylaştığı gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yeni bir soruşturma açıldı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingine cami cemaatini taşımayı reddettiği için disiplin cezaları alan ve sürgün edilen İmam Yusuf Kılıç hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kılıç'ın tutuklanan komedyen Deniz Göktaş’ın ailesine destek mesajı göndermesi üzerine harekete geçti.

DENİZ GÖKTAŞ'IN TUTUKLANMASI VE KILIÇ'IN DAYANIŞMA MESAJI

Stand-up sanatçısı Deniz Göktaş, YouTube platformunda yayımladığı "Ölü Deniz" isimli gösterisinin ardından "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Göktaş'ın tutuklanmasının ardından aileye destek mesajı ileten İmam Kılıç, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir imam olarak yanındayım Deniz kardeşim. Başka konuları kapatmak için dini kullanmak istiyorlar. Bu hukuksuz ortamı kaldırmamız lazım."

ANKARA'YA ÇAĞRILDI, SAVUNMA VERDİ

Söz konusu dayanışma mesajının kamuoyuna yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri Kılıç hakkında inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında Kılıç, 27 Ağustos tarihinde Ankara'ya çağrılarak idari savunmasını verdi.

MITINGE CEMAATİ GÖTÜRMEDİĞİ İÇİN SÜRGÜN EDİLMİŞTİ

İmam Yusuf Kılıç, 2023 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de düzenlediği mitinge cami cemaatini götürmeyi reddetmesiyle gündeme gelmişti. Kararının ardından iki ayrı disiplin soruşturması geçiren Kılıç’a kademe ilerlemesinin durdurulması ve kınama cezaları verilmiş, ardından İzmir dışına tayin edilerek görev yeri değiştirilmişti.

 

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.