PİYASALAR
Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

Tüm Emekliler Sendikası'ndan Sakarya Caddesi'nde Eylem: "Geçinemiyoruz, Artık Yeter"

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri, Ankara'da yaşamına son veren emekli polis Ali Şekeroğlu için Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yaparak yetkililere istifa ve insanca yaşam çağrısında bulundu.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Ankara’da Anayasa Mahkemesi önünde düzenlenen emekli eylemi esnasında yaşamına son veren emekli polis memuru Ali Şekeroğlu’nun ardından Tüm Emekliler Sendikası üyeleri Sakarya Caddesi’nde bir bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Şekeroğlu anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde "Para için değil, onurumuz için sokaklardayız. Geçinemiyoruz" pankartı taşındı.

"SADAKA DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Milyonlarca emeklinin açlık ve yoksulluk sınırının altında bir hayata sürüklendiğini belirten sendika temsilcileri, geçim sıkıntısının artık katlanılamaz seviyeye ulaştığını ifade ederek şu çağrıda bulundu:

"Daha dün Anayasa Mahkemesi önünde haklarımız için bir araya geldiğimiz sırada Ali Şekeroğlu arkadaşımızın canına kıyması bizleri derinden üzmüştür. Ali Şekeroğlu 'Geçinemiyorum, oğlum da gelinim de işsiz' diyerek gözümüzün önünde yaşamına son verdi. Bu yoksulluğu emekçilere reva gören bütün sorumluların derhal istifa etmesini istiyoruz. Seyyanen zam bütün emekli memurların yasal hakkıdır. İnsanca yaşamak bütün emeklilerin hakkıdır. Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Geçinemiyoruz, artık yeter!"

"SEYYANEN ZAMMA RAĞMEN EMEKLİLER YOK SAYILDI"

2023 yılının Temmuz ayında memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere yansıtılmadığı hatırlatılan açıklamada, mevcut emekli aylıklarının alım gücünü tamamen kaybettiği vurgulandı:

"Memur ve işçi emeklilerine verilen maaşlar perişanlık maaşıdır. Dört tane emeklinin toplam maaşı yoksulluk sınırının altındadır. Bu bir rezalettir; bu, emeklinin açlığa mahkum edilmesidir. TÜRK-İŞ’in Ağustos 2026 verilerine göre açlık sınırı 37 bin 388 lira, yoksulluk sınırı ise 121 bin 786 lira seviyesine ulaşmıştır. Emekliler, ömür boyu çalışıp prim ödedikten sonra temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığı bu düzeni kabul etmemektedir."

 

Tüm Emekliler Sendikası'ndan Sakarya Caddesi'nde Eylem: "Geçinemiyoruz, Artık Yeter"
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.