İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi bünyesinde yürütülen yapı ruhsatı ve iskan süreçlerindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmada yeni bir dalga yaşandı. Aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın da bulunduğu 6 şüpheli, sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "rüşvet", "irtikap" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" soruşturması kapsamındaki 3. dalga operasyonda, 11 farklı adrese baskın düzenlendi.
Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile birlikte belediye yönetimi ve Kent A.Ş. iştirakindeki üst düzey isimlerin de yer aldığı 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde dijital materyallere el konulurken, soruşturma dosyasına MASAK verileri ve HTS kayıtları da girdi. Operasyonun Detayları ve Başsavcılık Açıklaması
Soruşturma dosyasında, ruhsat aşamalarındaki bürokratik yetkilerin usulsüz kullanıldığı ve paravan sözleşmeler üzerinden finansal kaynak sağlandığı iddiaları öne çıkıyor:
1 Milyar 78 Milyon TL'lik Sözleşme İddiası: Kent A.Ş.
Kriptolu İletişim ve Renkli Tablolar: Yetkisi bulunmayan personelin kriptolu mesajlaşma uygulamaları ve ada-parsel renklendirmeli Excel tabloları üzerinden ruhsat onay süreçlerini koordine ettiği iddia edildi.
Mülkiye Müfettişliği Raporu: İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından hazırlanan denetim raporlarında irtikap ve görevi kötüye kullanma iddialarını destekleyen somut bulguların yer aldığı aktarıldı.
Aramalar Devam Ediyor: 11 adreste yapılan eş zamanlı aramalarda şüphelilere ait çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve belgelere inceleme yapılmak üzere el konuldu.
Soruşturmanın geçmiş safhalarında Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci ve Kent A.Ş.
Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.