Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde boşta bulunan İkinci Başkan Vekilliği için seçim gerçekleştirildi. CHP ve YENİ Parti'nin ortak adayı olarak seçime giren Naki Demir, 70 oy alarak ABB Meclisi İkinci Başkan Vekili oldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Oğulcan Sağlam ise 59 oyda kaldı.
SEÇİM ARİTMETİĞİ VE KATILIM DETAYLARI
Meclis üyelerinin katılımı ve oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
- Oy Dağılımı: Naki Demir 70 oy, Oğulcan Sağlam 59 oy aldı. Sandıktan 7 boş oy çıkarken 1 oy da geçersiz sayıldı.
- Eksik Üyeler: Üç meclis üyesinin yurt dışında olması, bir üyenin kanser tedavisi görmesi ve tutuklu bulunan dört meclis üyesinin katılamaması nedeniyle seçime tam katılımla gidilemedi.
"GÖREVİN ASIL SAHİBİ EMRE DOĞAN'DIR"
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Naki Demir, tutuklu bulunan meclis üyesi Emre Doğan'a vurgu yaptı:
"Bugün ne yazık ki zorunlu bir seçim yapıyoruz. Ancak inanıyoruz ki Emre kardeşimiz en kısa zamanda aramıza dönecek ve görevine kaldığı yerden devam edecektir. O gün geldiğinde bu görevi gönül rahatlığıyla kendisine devredeceğiz. Süreçteki destekleri nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür ederim."


Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.









İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.