PİYASALAR
Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

Adalar Belediyesi'nde Tartışmalı Seçim: AK Partili Kemal Türkyılmaz Başkan Vekili Seçildi

Adalar Belediye Meclisi'nde gergin geçen başkan vekilliği seçiminde polisin salona çağrılması ve muhalefetin salonu terk etmesinin ardından AK Partili Kemal Türkyılmaz başkan vekili seçildi.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

Adalar Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekilliği seçimi, oy kısıtlılığı tartışmaları ve yaşanan gerginliklerin gölgesinde tamamlandı. Divan başkanının salona polis çağırması ve YENİ Parti ile CHP’li grubun binayı terk etmesiyle devam eden sürecin dördüncü turunda, AK Parti’nin adayı Kemal Türkyılmaz Adalar Belediyesi Başkan Vekili olarak açıklandı.

SÜRECİ TETİKLEYEN İSTİFALAR VE ERTELEME

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın 23 Haziran’da tutuklanmasının ardından başkan vekilliğine seçilen Medine Pamuk, 14 Eylül’de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Pazartesi günü yapılması planlanan meclis seçimi üye tamsayısının sağlanamaması sebebiyle ertelenmiş, seçimlerin bugün Büyükada’daki Taş Mektep’te yapılmasına karar verilmişti.

MECLİSTE "OY KULLANMA KISITLILIĞI" TARTIŞMASI

Seçim öncesinde, tutuklu belediye başkan yardımcısı Fırat Durak’ın yerine yedek üye Mehmet Ceylan ile adli kontrol kararı bulunan meclis üyesi Yavuz Çiftçioğlu’nun oy kullanma kısıtlılığının kaldırıldığı duyuruldu. Ancak benzer durumdaki Nesimi Aday’ın kısıtlılığının devam etmesi mecliste tansiyonu yükseltti.

YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ve CHP PM Üyesi Turan Aydoğan karara tepki göstererek belgelerin okunmasını talep etti. İtirazlar ve yaşanan gerginliğin ardından salona polis çağrıldı; YENİ Partili yöneticiler ve bir grup CHP’li meclis üyesi binayı terk etti.

TUR TUR OYLAMA SONUÇLARI

Toplam 9 meclis üyesinin (7 CHP, 2 AK Parti) katılımıyla başlayan oylama maratonunda süreç şu şekilde gelişti:

  • 1. Tur: AK Parti adayı Kemal Türkyılmaz 5, CHP adayı Aytül Ekşiyan 4 oy aldı. Yasal çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura geçildi.
  • 2. Tur: Kemal Türkyılmaz 4, Aytül Ekşiyan 4 oy alırken 1 oy geçersiz sayıldı.
  • 3. Tur: Muhalefet grubunun salonu terk etmesiyle yapılan oylamada Türkyılmaz 5 oy aldı, muhalefet adayına oy çıkmadı.
  • 4. Tur: Yapılan son tur oylamasında Kemal Türkyılmaz 5 oy alarak Adalar Belediyesi Başkan Vekili ilan edildi.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

  • Polis Salona Çağrıldı: Oy kullanma kısıtlılıklarına dair belgelerin okunması talebi üzerine çıkan tartışmada divan başkanı güvenlik güçlerini davet etti.
  • Muhalefet Salonu Terk Etti: YENİ Parti ve CHP heyeti yaşanan belirsizlik ve gerginlik üzerine oylama yapılan binayı terk etti.
  • Dördüncü Turda Düğüm Çözüldü: İlk turlarda nitelikli çoğunluk çıkmaması ve muhalefetin çekilmesiyle AK Partili Kemal Türkyılmaz başkan vekilliğine getirildi.
Adalar Belediyesi'nde Tartışmalı Seçim: AK Partili Kemal Türkyılmaz Başkan Vekili Seçildi
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.