PİYASALAR
Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08Bulgar Levası28,3318-ayar-altin4.829,4414-ayar-altin3.770,94Gram Altın6.718,21Çeyrek Altın10.816,63Yarım Altın21.633,27Tam Altın43.134,22Cumhuriyet Altını44.600,00Dolar47,74Euro55,17Sterlin64,59AZN28,08
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’den Gece Yarısı Fırın Denetimi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, okulların açılmasıyla ilçedeki fırın ve pastanelerde gece yarısı hijyen ve ruhsat denetimi gerçekleştirdi. Rules-violating işletmelere cezai işlem uygulandı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Bornova Belediyesi, çocukların sağlığını korumak amacıyla okul bölgelerindeki gıda üreticilerine yönelik denetimlerini artırdı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin bizzat katıldığı gece yarısı denetimlerinde, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve teknik personel fırın ile pastaneleri mercek altına aldı.

11 İŞLETME DENETLENDİ, CEZAİ İŞLEMLER UYGULANDI

Denetim ekipleri Atatürk, Evka-4 ve Erzene mahalleleri başta olmak üzere okul çevrelerinde faaliyet gösteren 11 işletmede incelemelerde bulundu. Yapılan detaylı kontrollerde mevzuata aykırı hareket eden işletmelere yönelik şu işlemler uygulandı:

  • Hijyen İhlali: Hijyen şartlarına tamamen aykırı üretim yaptığı belirlenen 5 işletme Bornova İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirildi.
  • Ruhsatsız Faaliyet: Ruhsatsız çalıştığı tespit edilen 2 işletme hakkında işlem başlatıldı.
  • İdari Para Cezası ve Mühürleme: 1 işletmeye doğrudan idari para cezası kesilirken, kuralları hiçe sayan bazı işletmeler mühürlendi.

BAŞKAN EŞKİ: "DURUM PEK İÇ AÇICI DEĞİL"

Denetimlerin ardından sahada açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, vatandaşın güvenli gıdaya ulaşması için denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirterek şunları söyledi:

"Okulların açılmasıyla birlikte fırın ve pastane denetimlerimizi hızlandırdık. Maalesef durum pek iç açıcı değil. Çocuklarımızın ve bizlerin alışveriş yaptığı birçok noktada hijyen kurallarına uyulmadığını gördük. İşini düzgün yapan işletme sayısı ne yazık ki çok az. Kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladık. Vatandaşlarımızın güvenle gıda tüketebilmesi için bu denetimleri sıklıkla sürdüreceğiz."

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’den Gece Yarısı Fırın Denetimi
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.