PİYASALAR
Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

İZSU'dan Dev Çevre Hamlesi: İzmir’in Üçüncü Büyük Arıtma Tesisi Dikili’de Yükseliyor

İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili’de İzmir’in üçüncü büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımını sürdürüyor. Proje tamamlandığında kentin arıtma kapasitesi yüzde 32,63 artacak.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin çevre altyapısını güçlendirecek dev bir yatırımı Dikili’de hayata geçiriyor. Yapımı hızla devam eden Dikili İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Çiğli ve Torbalı’nın ardından İzmir’in üçüncü büyük ileri biyolojik arıtma tesisi olacak.

Yaz aylarında nüfusu katlanan ve ikinci konutların yoğun olduğu Dikili'nin yıllardır beklediği proje kapsamında; günlük 41 bin 400 metreküp kapasiteli tesisin yanı sıra UV dezenfeksiyon ve koku giderim sistemleri inşa edilecek. Ayrıca proje dahilinde 8 kilometrelik atık su iletim hattı döşenirken, Sülüklü Deresi ıslah edilip yağmur suyu ile kanalizasyon hatları yenilenecek.

"Arıtma Kapasitemizdeki Artış Yüzde 32,63'e Ulaşacak"

İnşaat alanını Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile birlikte inceleyen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kentin arıtma altyapısında katedilen mesafeyi şu sözlerle aktardı:

"Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4’üncü Fazı’nı devreye aldık, Torbalı ve Ayrancılar-Yazıbaşı tesislerinde kapasite artışları yaptık. Şu ana kadar devreye aldığımız tesislerle İzmir’in yıllık atık su arıtma kapasitesinde yüzde 27,6’lık artış sağladık. Yapımı süren Dikili ve Aliağa Yenişakran tesislerinin de devreye girmesiyle kapasite artışımız yüzde 32,63’e ulaşacak. Yaklaşık bir yıl içerisinde Dikili tesisimizin açılışını halkımızla yapmayı hedefliyoruz. İzmir, atık su arıtmada Türkiye liderliğini sürdürüyor."

Başkan Kırgöz: "Dikili'nin Yıllardır Beklediği Büyük Eksik Tamamlanıyor"

Arıtma tesisinin yanı sıra ilçedeki diğer yatırımlara da değinen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU'ya teşekkür ederek şunları söyledi:

"Dikili İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gerçekten yıllardır halkımızın haklı bir talebi ve büyük bir eksiğiydi. Hızla büyüyen ilçemizde bu yatırımla çok büyük bir sorun çözülüyor. Ayrıca kent merkezinde yağmur suyu hatları yenileniyor, modern itfaiye binamız bitmek üzere. 5 Ekim’de Dikili Otogarı’nın ihalesine çıkıyoruz. 70 bin metrekarelik hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezimizin yapımı sürüyor, Denizköy-Çandarlı arasındaki 15 kilometrelik yolda ise genişletme ve asfaltlama devam ediyor."

Rakamlarla İzmir'in Arıtma Kapasitesi

Son dönemdeki modernizasyon ve kapasite artışları sayesinde İzmir'in yıllık atık su arıtma hacmi 352 milyon 814 bin metreküpten 450 milyon 54 bin metreküpe çıkarıldı. Günlük 41 bin 400 metreküp kapasiteli Dikili ve günlük 7 bin 600 metreküp kapasiteli Yenişakran tesislerinin devreye girmesiyle kentin toplam yıllık arıtma kapasitesi 468 milyon metreküpe ulaşacak.

 

İZSU'dan Dev Çevre Hamlesi: İzmir’in Üçüncü Büyük Arıtma Tesisi Dikili’de Yükseliyor
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.