Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ilçe belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından Mersin’e giderek belediye binası önünde toplanan binlerce vatandaşa hitap etti.
Konuşmasında sabahın erken saatlerinde yapılan ev baskınlarına ve gözaltı kararlarına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, iki milyon Mersinlinin iradesinin ve hukukunun savunucusu olacağını ifade etti.
"Soruşturma Aşamasında Tutuklama Demokrasiye Aykırıdır"
Belediye başkanlarının halka hesap vermekten kaçınmadığını ve çağrıldıkları takdirde ifadeye gideceklerini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Başkanımızın ifadesi alınır, eyvallah. Ama derhâl serbest bırakılması, görevine başlaması ve Mersin’e hizmet etmesi gerekiyor. Hukuku siyasi araç olarak kullanan, haklıyı haksız gibi gösterip sabahın beşinde evi basılan bir yapıyı, bir anlayışı asla ve asla kabul etmiyoruz. Ben buraya iki milyon Mersinlinin hakkını ve hukukunu savunmak için geldim. Eğer siz bir büyükşehir belediye başkanını tutuklarsanız iki milyon Mersinliyi tutuklamışsınız demektir."

"Feriştahı Gelse Gücümüzü Sekteye Uğratamaz"
Siyasi iktidarın adalet mekanizmasını CHP’li belediyeleri sindirmek için kullandığını savunan Kılıçdaroğlu, partinin ahlaki ve milli ilkelerinden taviz vermeyeceğini vurguladı. Mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyasi irade baskılarla eğer bizi susturmak istiyorsa onların feriştahı gelse bizim gücümüzü asla ve asla sekteye uğratamazlar. Biz gücümüzü halktan alırız, masumdan alırız, alın terinden alırız. Yargıyı bir sopa gibi kimse kullanamaz. Bu operasyonun temel amacı gündemdeki fon yolsuzluklarını kapatmaksa hiç endişe etmesinler, o defteri asla kapatmayacağız. Sen eğer hesap soracaksan malı götürenlerden, kendi adamlarından hesap soracaksın."

Mersin Halkına Çağrı: "Başkanınıza Sahip Çıkın"
Konuşmasının sonunda Mersinlilere birlik ve beraberlik mesajı veren Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan belediye başkanlarına sahip çıkmalarını isteyerek, serbest bırakılma sürecinin takipçisi olacaklarını ve adalet mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini beyan etti.


Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.









İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.