Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nda, belediye başkanlarının parti değişimleri ve siyasi transfer iddialarına ilişkin geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlendi. CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP İzmir İl Koordinatörü Uygar Yıldırım, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın AK Parti’ye geçiş kararına sert tepki gösterdi.
Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin 27 yıldır CHP’nin yönetiminde olduğunu hatırlatarak, partililerin ve kentin emeğinin göz ardı edildiğini ifade etti.
"El Sallayan Emoji" İle Siyasi Eleştiri
Sözlerine Gabriel García Márquez'in Kırmızı Pazartesi romanından "Bir cinayet işlenecektir, herkes bilir ama kimse engel olmaz" alıntısıyla başlayan CHP İzmir İl Koordinatörü Uygar Yıldırım, yerel seçim sürecinde yaşanan aday değişimi ve propaganda süreçlerine değindi. Yıldırım, toplantı esnasında hazırladığı "el sallayan emoji" kağıdını göstererek parti değişimine tepkisini dile getirdi.
Son yerel seçimlerde Çiğli Belediye Başkan adaylığı MYK ve PM tarafından açıklandıktan sonra görevden alındığını hatırlatan Yıldırım, o dönem şahsına yönelik yıpratma kampanyası yürütüldüğünü belirtti.

"AKP’li Bir Truva Atı Olarak Geleceğini Biliyor Muydunuz?"
Siyasi itibar suikastına uğradığını vurgulayan Uygar Yıldırım, aday belirleme sürecindeki sorumlulara seslenerek şu değerlendirmelerde bulundu:
"Ben çocuk aday olmaktan utanmıyorum. Sizin getirdiğiniz aday, bugün altın çocuk olarak vitrinlerde pazarlanmaya utanmıyor mu? Benim adaylığımı değiştirirken hangi saiklerle benim adaylığımı gasp ettiniz? Bunun AKP’li bir Truva atı olarak geleceğini biliyor muydunuz? Dönemin Genel Başkanı Özgür Özel beni arayıp partiye zarar vermememi istemişti. Ben o zaman da bu arkadaşın doğru bir aday olmadığını söylemiştim. Yine de 'kol kırılır yen içinde kalır' diyerek seçilmesi için elimizden geleni yaptık ama o başka bir çantayla gelmiş."
"67 Bin Seçmenin Oyunu Çaldın, O Koltuktan İstifa Edeceksin"
Seçim günü annesinin "Çiğli'yi AKP'ye teslim etmeyelim" diyerek gözyaşı döktüğünü aktaran Yıldırım, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'a doğrudan çağrıda bulundu:
"Çiğli’nin 27 yıl sonra 67 bin seçmenin oy verdiği Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız hepimizin oylarını satıp kendini AKP’ye teslim etti. Yıldız’a söylüyorum; 67 bin seçmenin oyunu çaldın, o koltuktan istifa edeceksin."


Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.










İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.