Başkan Tugay'dan Ulusal Tarım Politikası Çağrısı: Tohum Şenliği Coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tohum Takas Şenliği'nde ulusal tarım politikasına dikkat çekti. Yerel tohumun önemini vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar Belediyesi'nin 13. Tohum Takas Şenliği'ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, Türkiye'nin kendi kendine yetebilen bir tarım politikası oluşturmasının gerekliliğini vurguladı. Şenlikte, yerel ve atalık tohumlara sahip çıkılması gerektiği belirtildi.
Başkan Tugay, "Hiçbir yerel tohumumuzun ölmesine izin vermeyeceğiz" diyerek yerel tohumların korunmasının önemine dikkat çekti. Seferihisar Ürkmez'de düzenlenen şenliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Seyhan, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve çok sayıda İzmirli katıldı.
Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi'nde üretilen 500 bin fide, şenlik kapsamında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu çalışma ile yerli ve atalık tohumların korunması, çoğaltılması ve üreticiyle buluşturulması hedefleniyor. Başkan Tugay, tohum takasının ardından stantları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Tugay, Seferihisar'daki Tohum Takas Şenlikleri'ne katkı koyan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Toprakla bağı güçlü olan vatandaşların varlığının umut verici olduğunu ifade etti. Ayrıca, Dikili'de Yahşibey Sulama Göleti İletim Hattı Tesisi'nin hizmete açıldığını ve tarımın güçlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ise, tarıma verilen desteklerden dolayı Başkan Tugay'a teşekkür etti. Adem, çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, girdi maliyetlerinin yüksekliği ve desteklerin yetersizliği nedeniyle üreticilerin zor durumda olduğunu belirtti.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Tohum Takas Şenliği'nin önemine değinerek, yerel tohumların takas yoluyla biriktirilerek yeşertildiğini ve halkla paylaşıldığını ifade etti. Yetişkin, şenliğin sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda tarıma karşı verilen bir mücadele olduğunu vurguladı.
- Ülkemizde pazardan alışveriş yapmanın lüks hale geldiğini,
- Ürünlerde zehir ve pestisit bulunduğunu,
- Üreticinin borç içinde olduğunu,
- Destek ve teşviklerin yetersiz olduğunu belirten Yetişkin, kuraklığa da dikkat çekti ve bu sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
Kaynak: Haber Merkezi