Küner'de Kaçak Yapılaşma İddiası! İlkay Çiçek Neden Sessiz?

Küner'de Kaçak Yapılaşma İddiası! İlkay Çiçek Neden Sessiz?

İzmir Küner'de tarım arazilerinde kaçak yapılaşma şoku! Tapusuz villalar yükselirken Menderes Belediyesi ve Başkan İlkay Çiçek'ten neden ses yok?

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Küner Köyü'nde, verimli tarım arazilerinin kaçak yollarla bölünerek satıldığı ve bu arazilere tapusuz lüks villaların inşa edildiği iddiaları büyük yankı uyandırdı. Köylüler ve çevre aktivistleri duruma tepki gösterirken, Menderes Belediyesi ve Başkan İlkay Çiçek'in sessizliği ise kafaları karıştırıyor.

Yaklaşık 600 bin dönümlük tarım arazisinin, noter satışı yoluyla küçük parsellere ayrılarak çok sayıda kişiye satıldığı belirtiliyor. Bu araziler üzerinde hızla yükselen yapıların çoğunun ruhsatsız ve tapusuz olduğu iddiaları, bölgede büyük bir tartışma başlatmış durumda.

KÜNER'DE NELER OLUYOR?

Küner Köyü sakinleri, bu kaçak yapılaşmanın yasal olmadığını savunarak yetkililere çağrıda bulunuyor. Kendi arazilerine basit bir baraka dahi yapmalarına izin verilmediğini belirten köylüler, tapusuz araziler üzerine lüks villaların nasıl inşa edilebildiğine anlam veremiyor.

  • Tapu Sorunu: Arazilerin çoğunun tapusuz olması, yapılaşmanın yasal dayanağını sorgulatıyor.
  • Çevre Katliamı: Kaçak yapılaşma, Küner Köyü'nün doğal güzelliklerini ve tarım alanlarını tehdit ediyor.
  • Belediye Sessizliği: Menderes Belediyesi'nin duruma müdahale etmemesi, tepkileri artırıyor.

ÇEVRECİLERDEN TEPKİ

Çevre aktivistleri ve sivil toplum kuruluşları da Küner'deki kaçak yapılaşmaya sert tepki gösteriyor. Tarım arazilerinin ve doğal yaşamın korunması gerektiğini vurgulayan çevreciler, yetkilileri göreve çağırıyor.

İlgili kurumlara çağrıda bulunan aktivistler şu konulara dikkat çekti:

  • "Bu açık bir çevre suçudur. Tarım arazileri ve doğal yaşam alanları korunmalıdır."
  • "Menderes Belediyesi ve ilgili kurumlar, kaçak yapılaşmaya derhal müdahale etmelidir."
  • "Bu tür uygulamalar, diğer bölgelerde de emsal teşkil edebilir. Önlem alınmazsa, çevre felaketlerine davetiye çıkarılır."

BAŞKAN İLKAY ÇİÇEK NEDEN SESSİZ?

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in Küner'deki kaçak yapılaşma iddialarına ilişkin henüz bir açıklama yapmaması, kamuoyunda büyük merak uyandırıyor. Vatandaşlar, başkanın sessizliğinin nedenini ve konuya ilişkin tutumunu öğrenmek istiyor.

Bu vahim durumun önlenmesi için artık ne bekleniyor? Ormanlar ve tarım alanları ranta kurban ediliyor. Hazine arazilerine milyon dolarlık villalar inşa edilirken, yetkililerin sessiz kalması kabul edilemez. Menderes Belediyesi'nin ve çevrecilerin bu konuya derhal müdahale etmesi gerekiyor. Bu ranttan kimlerin çıkarı var? Bu soruların cevaplanması ve kamuoyunun aydınlatılması elzemdir. Başkan İlkay Çiçek'ten konuyla ilgili acil bir açıklama bekliyoruz. Küner'de neler oluyor Sayın Başkan?

Kaynak: Öncü Şehir