PİYASALAR
Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

CHP Sözcüsü Sarı'dan Diyarbakır'da "Terörsüz Türkiye" Açıklaması: "CHP’nin Katkı Sunmadığı Çözüm Mümkün Değildir"

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Diyarbakır'da "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin kritik açıklamalarda bulunarak 2027 seçim öngörüsünü ve fon skandalına dair sert eleştirilerini paylaştı.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında "Terörsüz Türkiye" süreci, erken seçim tarihi, ekonomi gündemi ve son günlerde tartışılan finansal fon skandalına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

"CHP’nin Olmadığı Bir Çözüm Mümkün Değil"

Sürece ilişkin toplumsal ve siyasal konsensüsün önemine vurgu yapan Sarı, kurucu irade olarak CHP'nin masadaki yerinin kritik olduğunu ifade etti:

"CHP’nin içinde olmadığı, CHP’nin katkı sunmadığı, çözümün bir parçası olmadığı hiçbir çözüm bu ülkede mümkün değildir. Bence bu, geçmişte yaşadığımız bütün tecrübelerle sabittir. İlk defa kadim sorunun çözümü noktasında devletin bütün güvenlik bürokrasisinin, iktidarıyla muhalefetiyle toplumsal konsensüsün bir araya geldiği bir konjonktür oluştu. Biz bu süreci başından beri sahipleniyoruz."

"Sadece Silahların Bırakılması Yeterli Değil"

Çözümün kalıcı hale gelmesi için çok boyutlu adımlar atılması gerektiğini belirten CHP Sözcüsü, sürecin yalnızca güvenlik eksenli ele alınamayacağını söyledi:

"Süreci destekliyoruz ve çok önemsiyoruz. Ancak kalıcılaşması açısından sadece silahların bırakılması yeterli değildir, bu sadece bir başlangıçtır. Silahların sustuğu bir zeminde sorunları çok boyutlu konuşabilmek için önümüzde tarihsel bir fırsat var."

2027 Seçim Hedefi ve İttifak Mesajı

Hafta sonu Abant'ta gerçekleştirilen milletvekili kampında partinin yol haritasının çizildiğini aktaran Sarı, seçim tarihine ve ittifak stratejilerine dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önümüzde bir seçim var ve bu seçimin çok uzak olmayan bir vadede gerçekleşeceğini düşünüyoruz. 2027 yılında bir yerde bu seçim gerçekleşecek. Bizim amacımız CHP’yi tek başına iktidara getirmek. Seçim yaklaştığında %50+1'i bulma şansımız yoksa ilkelerimiz doğrultusunda iş birliği değerlendirilir."

Fon Krizine Sert Tepki: "Asrın Yolsuzluğudur"

Gündemdeki finansal fon dalgalanmaları ve usulsüzlük iddialarına da değinen Sarı, sürecin toplam ekonomik maliyetinin 50 milyar dolara ulaşabileceğini savundu:

"Bu bir kriz değil, tarihi bir yolsuzluktur. 131 fon kapatıldığı gün piyasa değeri 821 milyar liraydı. Hazine ve Maliye Bakanı 11 ay önce bu manipülasyonları gördüğünü söyledi ancak müdahale edilmedi. Bakan buna müdahale edememişse de etmemişse de istifa etmelidir. Hangi partiden olursa olsun, bu işin siyasi ayaklarının üzerine gideceğiz."

 

CHP Sözcüsü Sarı'dan Diyarbakır'da "Terörsüz Türkiye" Açıklaması: "CHP’nin Katkı Sunmadığı Çözüm Mümkün Değildir"
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.