PİYASALAR
Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

CHP’li Türeli’den Ekonomi Yönetimine Enflasyon Tepkisi: “AKP Ülkeyi Yönetemiyor!”

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, açıklanan enflasyon verilerinin ardından iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek faturanın halka kesildiğini vurguladı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, açıklanan son enflasyon rakamlarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden iktidarın ekonomi politikalarına ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına sert yanıt verdi.

Enflasyon tahminlerinin sürekli yukarı yönlü revize edildiğini belirten Türeli, yaşanan ekonomik krizin ağır faturasının dar gelirli yurttaşlara ve emeklilere kesildiğini vurguladı.

"Tahminler Tutmuyor, Hesaplar Yukarı Güncelleniyor"

Merkez Bankası'nın yıl içinde açıkladığı Enflasyon Raporları arasındaki çelişkilere dikkat çeken CHP'li Türeli, değerlendirmesinde şu verileri paylaştı:

"Merkez Bankası’nın Şubat 2026'da açıklanan Birinci Enflasyon Raporu'nda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 15 ile yüzde 21 aralığında açıklanmıştı. Üçüncü Enflasyon Raporu’nda ise bu hedef yüzde 28’e yükseltildi. Sayın Şimşek göreve geldiğinde enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğini vaat etmişti. Bugün hedefler tutmamasına rağmen 'başarı' algısı yaratılmaya çalışılıyor."

"Krizin Faturasını Emekli Ve Çalışan Ödüyor"

İktidarın ekonomi yönetiminde başarısız olduğunu ve alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade eden Rahmi Aşkın Türeli, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Tahminler tutmuyor, hesaplar sürekli yukarı yönlü güncelleniyor. Krizin faturasını halk ödüyor. Hem ücretli çalışanların hem de emeklilerin alım gücü giderek azalıyor. AKP’nin artık ülkeyi yönetemediği çok açık. Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz."

 

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.